Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

Microsoftov Visual Studio 2019 za Windows i Mac službeno je dostupan, a može ga se preuzeti s visualstudio.microsoft.com/downloads. Uključuje asistirano popunjavanje kod od strane umjetne inteligencije uvrštene kroz Visual Studio Intelli Core i to je ono čime se Microsoft najviše ponosi i samim time najviše ističe.

Inače odvojeni alat Visual Studio Live Share sad je dio Visual Studio i to će svakako korisnicima biti dodatni motiv za ostati vjeran Microsoftu. U odnosu na prethodni Visual Studio 2017, mnoštvo je novosti.

Kompletno sučelje i izgled općenito osvježeni su, ali i funkcionalniji pa sad developeri mogu brže do svog koda. Poboljšan je ekran za izbor templatea, povećan je prostor za kodiranje, uveden novi način pretraga, pametniji debugging i još mnoštvo ostalih zanimljivosti. Plus, sve navedeno radi istovremeno s postojećim projektima i onim novima, od C++ cross-platform aplikacija, do .NET mobilnih aplikacija za Android i iOS, koji su "napisani" korištenjem Xamarina. Naravno, postoji i podrška za cloud nativne aplikacije korištenjem Azure usluga.

Kako god, developeri će se brzo snaći jer iako na prvu sve izgleda novo, zapravo su temelji odavno postavljeni. Ovo je samo poboljšanje za jednostavniji način rada. Posebno se to odnosi na umjetnu inteligenciju koja nudi sugestije i omogućava lakši pronalazak eventualnih grešaka u kodu te ga općenito poboljšava po pitanju produktivnosti i kvalitete. Ujedno, omogućava se i dijeljenje koda s cijelim timom pa po njemu može ispravljati sve propuste bilo tko, a to je izniman korak naprijed.

Također, developeri u Visual Studio 2019 dobivaju IntelliCode za C++ kao dodatak za C#. A mogu koristiti IntelliCode i kad razvijaju programskim jezicima kao JavaScript, TypeScript, Python i Java. Ukratko, za svakoga ponešto i Microsoft je toga svjestan.URL članka Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac