LinkedIn kupuje Pulse Newsreader

Za 90 milijuna američkih dolara poslovna društvena mreža LinkedIn postala je vlasnik tvrtke Puls, čiji je poznati brand aplikacija Puls news reader. Puls je započet 2010. kao projekt Akshay Kotharia i Ankit Gupte na Sveučilištu Stanford, a newsreader aplikacija, dostupna za iOS i Android uređaje, danas broji više od 30 milijuna registriranih korisnika.

Aplikacija će zadržati svoj fokus iako će se morati dublje integrirati u LinkedIn, ali istovremeno bismo mogli dobiti novu sekciju za vijesti na LinkedIn-ovoj mobilnoj aplikaciji, kojoj bi malo dorađivanja dobro došlo.

Kako bi proslavili vijest LinkedIn je dodao  „influencer“, dodatak koji sadrži postove poslovnih mogula poput Richarda Bransona, Jacksaa Welcha i mnogih drugih. Cilj svega jest da LinkedIn postane izvor poslovnih vijesti, s fokusom na čitanje i dijeljenje članaka među poslovnim kolegama zajedničkih interesa.

Hoće li LinkedIn postati web portal kojeg svakodnevno posjećuju poslovni ljudi, ne samo onda kada traže posao ostaje za vidjeti, a do tada je aplikacija Newsreader potpuno besplatna.

Prema podacima Socialbakersa Hrvatska se s 229.219 korisnika LinkedIn-a se nalazi na 61 mjestu s 5,1 posto udjel au populaciji, odnosno 8,63 posto udjela u online zajednici.URL članka LinkedIn kupuje Pulse Newsreader