Kontrola novih dokumenata povjerena IN2

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju stvorila se obveza prilagodbe osobnih dokumenata međunarodnim standardima, a u cijelom procesu sudjeluje i IN2 sa svojim INVerify2 rješenjem za kontrolu kvalitete, ističu iz jedne od najvećih domaćih IT tvrtki zagrebačkog IN2.

Glavnu ulogu u cijelom procesu ima Agencija za komercijalnu djelatnost, državna tvrtka specijalizirana za izradu svih vrsta osobnih dokumenata najvišeg stupnja sigurnosne zaštite, koja je pripremila dizajn nove osobne iskaznice s OIB-om, elektroničke vozačke dozvole, elektroničke dozvole za boravak i elektroničke pogranične propusnice, objašnjavaju u IN2.

Naime, uloga IN2 u cijelom procesu bila je osmišljavanje spomenutog rješenja za provjeru kvalitete za koje je bio zadužen IN2 Microsoft razvojni tim, a ono samo je napravljeno u skladu sa ISO 18013 i ICAO 9303 standardima, a koristi se za potrebe verifikacije ispravnosti svakog pojedinačnog dokumenta usporedbom očekivanih podataka iz baze s podacima očitanima na dokumentu korištenjem OCR metode te s onima na RFID čipu.

Uz značajno podizanje pouzdanosti, sustav također pruža objedinjeni način postupanja sa raznim tipovima dokumenata i njihovih podvarijanti što olakšava i ubrzava rad operatera. Nove osobne iskaznice, testirane INVerify2 sustavom, već se izdaju, a MUP je nedavno započeo sa zaprimanjem zahtjeva za nove elektroničke vozačke dozvole. Stariji dokumenti, kojima nije istekao rok valjanosti, i dalje će biti važeći u Europskoj uniji.URL članka Kontrola novih dokumenata povjerena IN2