Izazovi širenja Spana

Završavamo naš pregled očekivanja ITevaca u 2020. godini s osvrtom na prošlu 2019. i to s tvrtkom koja je krajem prošle godine postala d.d. i time iskoračila dodatno prema burzi. Naravno, za one koji prate stanje na domaćoj IT sceni odmah je jasno da je riječ o jednoj od najvećih domaćih IT tvrtki Spanu čiji predsjednik Uprave Nikola Dujmović kaže kako je 2019. je bila naporna i izazovna jer su se širili i geografski i tehnološki.

„Započeli smo operativno poslovanje u Ukrajini, jednom od najvećih i najbrže rastućih tržišta za IT rješenja u Europi. Investirali smo značajno u nove tehnologije, usluge i rješenja“, ističe Dumović i dodaje kako će ju posebni pamtiti i po tome da su „u samo jednoj godini stekli tri nova globalno značajna klijenta i to Starbucks kojeg poznaju svi, NewSec značajnu skandinavsku kompaniju te Reyes Holdings jednog od najvećih američkih logističara“.

Što se tiče godine koja je pred nama Dujmović ističe kako u kompaniji očekuju da će se kapitalizirati ulaganja u nove proizvode na kojima su radili zadnjih godina, a to se prije svega odnosi na SAP on Azure i druga non-ERP SAP rješenja i njihov Eiryn service management alat.

„Očekujemo i dalje širenja na nova tržišta jer smo upravo postali Microsoft LSP u Azerbajdžanu, a planiramo urede u još nekoliko zemalja“, zaključuje Dujmović.URL članka Izazovi širenja Spana