HZZ iz EU fondova u ICT uložio 3,73 milijuna eura

Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavio je aktivnosti i rezultate projekta "Usluge HZZ-a klijentima: Unaprjeđenje cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i ICT podrška". Projekt je s provedbom započeo u lipnju 2011. godine,,a sastoji se od dvije komponente - Ugovor o uslugama i Ugovor o nabavi roba čija je ukupna vrijednost 3,73 milijuna eura.

Projekt je provodio Hrvatski zavod za zapošljavanje u sklopu IV. komponente Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) „Razvoj ljudskih potencijala“, a cilj projekta je poduprijeti razvoj kapaciteta hrvatskih javnih institucija i relevantnih nevladinih partnera iz područja zapošljavanja u skladu s politikom zapošljavanja i dobrom praksom Europske Unije.

Svrha projekta je razviti unaprijeđen ICT sustav HZZ-a utemeljen na modelu integracije i razmjene podataka između ključnih dionika tržišta rada s ciljem pružanja boljih i kvalitetnijih usluga klijentima u okviru sustava cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja. Cilj je svim građanima omogućiti dostupnost usluga profesionalnog usmjeravanja u skladu s politikom zapošljavanja i dobrom praksom Europske Unije.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah istaknula kako su brže i lakše zapošljavanje ključni su elementi oporavka i razvoja tržišta rada. Prema njezinim riječima  da ćemo na osnovi rezultata ovog projekta moći pružiti još kvalitetniju uslugu i tako dodatno pomoći oporavku hrvatskog tržišta rada.

 

 

 URL članka HZZ iz EU fondova u ICT uložio 3,73 milijuna eura