HP proširio mogućnosti recikliranja ispisnih uložaka za pisače

Tvrtka HP najavila je nova rješenja za recikliranje koja će korisnicima u regiji EMEA (Europa, Bliski Istok, Afrika) pomoći da smanje utjecaj njihova ispisa na okoliš i uživaju u pogodnostima kvalitetnog originalnog HP-ovog potrošnog materijala.

Kao predvodnik industrije u nastojanju da ispis učine održivijim, HP kontinuirano surađuje s proizvođačima, maloprodajom i nevladinim organizacijama kako bi kreirali rješenja sa smanjenim utjecajem na okoliš — od dizajna i proizvodnje proizvoda do njihove uporabe i reciklaže na kraju njihova vijeka trajanja.

„Naši korisnici žele rješenja koja pružaju kvalitetu i pouzdanost te dokazane ekološke performanse,” istaknuo je David Ryan, potpredsjednik HP-ove poslovne jedinice Printing Systems Supplies Category za regiju EMEA. „HP-ov pristup započinje s inovativnim i ekološki održivim dizajnom proizvoda te ide sve do besplatnih i jednostavnih opcija za recikliranje kojima ljudi mogu potpuno vjerovati.“

HP-ov program za recikliranje HP Planet Partners korisnicima omogućuje recikliranje iskorištenih originalnih HP-ovih ispisnih uložaka kroz tzv. closed loop proces reciklaže plastike (sustav zatvorene petlje u kojem se materijali neprestano recikliraju kako bi se iskoristili za proizvodnju istog proizvoda). Do danas su korisnici diljem svijeta reciklirali više od pola milijarde HP-ovih ispisnih uložaka za tintne i laserske pisače, upravo zahvaljujući programu HP Planet Partners. HP Planet Partners je besplatni program, dostupan korisnicima u 34 zemlje regije EMEA.

HP-ov proces recikliranja plastike closed loop koristi plastiku iz recikliranih tintnih ispisnih uložaka i ostalih resursa nakon što su ih korisnici iskoristili kako bi proizveo nove originalne HP-ove  ispisne uloške. HP je do danas reciklirao 1,71 milijardu funti (776.000 metričkih tona) elektronike i originalnih HP-ovih ispisnih uložaka diljem svijeta. Osim toga, HP je spriječio da 280 milijuna ispisnih uložaka te više od 2 milijarde iskorištenih plastičnih boca dospije na odlagališta otpada. HP želi reciklirati 3,5 milijardi funti (1.600.000 metričkih tona) elektroničkih proizvoda i potrošnih materijala do kraja 2015.

Procjenjuje se da u usporedbi s novom (ili neupotrebljavanom) plastikom, reciklirana plastika, koja se od 2010. godine koristi za proizvodnju ispisnih uložaka, ima do 33% manji utjecaj na okoliš — čak i ako se u obzir uzme utjecaj koji na okoliš imaju prikupljanje, transport i obrada. Osim toga, prema procjenama, korištenje reciklirane plastike smanjuje ukupnu količinu vode koja se troši tijekom proizvodnje ispisnih uložaka za najviše 89%.URL članka HP proširio mogućnosti recikliranja ispisnih uložaka za pisače