HP pokreće softverski definiranu mrežu za podatkovne centre

HP je predstavio mrežu (network fabric) za podatkovne centre u industriji koja se temelji na HP FlexNetwork arhitekturi te omogućuje klijentima veću poslovnu učinkovitost pružajući im dvostruko veću skalabilnost) i 75 posto manju složenost od trenutnih mrežnih rješenja te koji smanjuje vrijeme provisioning-a s mjeseci na samo nekoliko minuta.

Kako se tvrtke približavaju cloud okruženju, naslijeđene mrežne arhitekture uslijed trenutnog pristupa aplikacijama i uslugama koje nude kvalitetnije iskustvo korisnicima pod pritiskom mijenjaju svoj oblik. Organizacije se bore sa složenošću trenutnog dizajna mreže podatkovnog centra, što zahtjeva ručne konfiguracije uređaj po uređaj i ograničavaju performanse aplikacija koje zahtijevaju veliku propusnost podataka.

HP rješava ove izazove nizom softverski definiranih mreža (SDN) podatkovnog centra koji omogućuje napredne mogućnosti automatizacije te skalabilnost u industriji za aplikacije koje zahtijevaju veliku propusnost podataka kao što je to Hadoop. Nedavne ponude uključuju novi HP FlexFabric 12900, prvi OpenFlow-preklopnik u industriji koji se može prilagoditi kako bi se zadovoljile potrebe za povećanim virtualnim opterećenjem.

“Tijekom proteklih dvadeset godina, mreže u podatkovnim centrima zaostajale su u udovoljavanju novim zahtjevima za cloud, virtualizaciju te big data koje su pred njih postavljale tvrtke. Samo je HP u poziciji pružiti najpotpuniji softversko definiranu mrežu za podatkovne centre, koja svojim inovacijama omogućuje klijentima da stvore mrežne temelje gdje će oni već danas, ail i u budućnosti, udovoljiti svojim potrebama.”, izjavila je Bethany Mayer, viša potpredsjednica i generalna direktorica Networking HP-a.

Oprema iz novog HP-ovog rješenja bit će dostupna širom svijeta tijekom druge polovice 2013.URL članka HP pokreće softverski definiranu mrežu za podatkovne centre