HP i Microsoft zajednički potiču prelazak na Win 8

Manjak prelazaka na novi operativni sustav zabrinula je Microsoft stoga se on odlučio na suradnju s jednim od najvećih svjetskih proizvođača računala HP-om kako bi korisnicama pomogla u prijelazu s operativnog sustava (OS) Windows® XP na noviju verziju Windowsa.

Podsjetimo, Microsoftova podrška za OS Windows XP završit će na dan 8. travnja 2014. godine, a prema posljednjem HP-ovu istraživanju, 40 posto poslovnih korisnika još uvijek nije implementiralo alternativu OS-u Windows XP.

HP tvrtkama nudi najširi portfelj hardverskih proizvoda, golemi specijalizirani tim stručnjaka za Microsoftova rješenja te najnaprednije alate kako bi ostvarili neometan i cjenovno učinkovit prijelaz na noviju verziju OS-a Windows XP, tvrde u kompaniji i dodaju da sve to dolazi uz podršku modela učinkovitih usluga te snažne podrške distributera i ostalih partnerskih tvrtki (channel partners).

Kao rezultat svega toga, HP tvrtkama može pomoći da umanje sveukupnu potrebu za podrškom i održavanjem, povećaju produktivnost, smanje troškove IT-ja te poboljšaju zaštitu od sigurnosnih prijetnji, pojašnjavaju u HP-u.

„Brojne su tvrtke do sada izbjegavale prijelaz na noviju verziju XP-a zbog straha od gubitka kompatibilnosti i produktivnosti tijekom prijelaznog procesa“, tvrdi Gerwald van der Gijp, direktor HP-ove poslovne jedinice Printing and Personal Systems Group zadužen za komercijalne proizvode u regiji EMEA (Europa, Bliski Istok i Afrika).

„HP-ov široki portfelj proizvoda i usluga ne samo da je sveobuhvatan, već je i cjenovno učinkovit. Istovremeno, zahvaljujući HP-ovoj poslovnoj jedinici za pružanje financijskih usluga HP Financial Services (HPFS), moguća su tek minimalna prethodna ulaganja, a time prijelaz s XP-a na noviju verziju OS-a Windows postaje jednostavniji i predstavlja manje brige“, kazuje Van der Gijp.

„Uzbuđeni smo zbog ulaganja HP-a, čija je svrha pomoć korisnicima u prihvaćanju pogodnosti suvremenih Windowsa,“ izjavio je Erwin Visser, Microsoftov generalni direktor zadužen za Windowse i zaključuje da „suradnjom s kompanijom kao što je HP, koja posjeduje potrebni hardver i usluge, tvrtke mogu gotovo odmah započeti realizaciju pogodnosti koje donose Windows 8 i Windows 7.“URL članka HP i Microsoft zajednički potiču prelazak na Win 8