Google rebrendirao G Suite u Google Workspaces

Google je krenuo u rebrendiranje svojih G Suite aplikacija u Google Workspace, čime se osvježavaju izgled i samo iskustvo korištenja za cijeli niz proizvoda. Primjerice, to se odnosi na Gmail, Docs, Meet, Sheets i Calendar.

Naravno, vizualno osvježenje nije jedina promjena, bit će i onih koje se vežu uz samo korištenje aplikacija. Uz to, uvode se neke nove mogućnosti, a sve skupa bit će dizajnirano kako bi u kompletu ponudilo bolju integraciju s drugim proizvodima.

Također, promjene su iskorištene kako bi se predstavio "Business Plus" paket s više mogućnosti za upravljanje uređajima. Dakle, napredniji korisnici imat će bogatiju ponudu no što su imali dosad. Samim time, može se slobodno kazati kako Google s Workspace kreće u intenzivniju bitku protiv konkurenata kao Microsoft Teams i Slack.

No, osvojiti tržište samo je dodatni plus za Google. Poanta cijele promjene jest povezati što više svojih proizvoda i usluga na jednom mjestu, odnosno, bolje ih integrirati međusobno. Pandemija koronavirusa potvrdila je da ljudi radije koriste ono što im nudi više na jednom mjestu, no što se okreću više rješenja odjednom. Samim time, Google im ide u susret i već po tome može se kazati da je plan iznimno kvalitetan.

Primjerice, korisnici će odsad moći generirati dokumenta tijekom razgovora, bez ikakve potrebe mijenjanja tabova. Tako nešto otprije nudi Slack i sad je zanimljivo da mu se Google odlučio "ući u prostor". To je samo jedan od primjera onoga što se olakšava, a praktički se olakšava sve. Kroz jedan prozor moći će se obaviti sve vezano uz nekadašnji G Suite.

I na kraju, nije ovo pokušaj osvajanja samo "workspace" tržišta, kako je navedeno. Povezivanje svih mogućnosti u jedan proizvod pomoći će Googleu u jednoj daleko žešćoj bitki - za cloud tržište. Na njemu su iznimno moćni Amazon Web Services (AWS) te sve moćniji Microsoft Azure. Iako je Google Cloud kvalitetan, nedostajalo mu je tih "finesa" kojima bi se mogao konkretnije nametnuti i čini se da je Workspace korak naprijed...URL članka Google rebrendirao G Suite u Google Workspaces