GEFCO i ArtiShock lansirali aplikaciju proširene stvarnosti s ciljem povećanja produktivnosti u opskrbnim lancima

GEFCO i ArtiShock lansirali aplikaciju proširene stvarnosti s ciljem povećanja produktivnosti u opskrbnim lancima

Foto: DepositPhotos

GEFCO sklopio je partnerstvo s  tvrtkom ArtiShock u svrhu razvijanja nove inovativne aplikacije proširene stvarnosti (AR). Novo će rješenje pod nazivom GEFCO Enterprise AR koristiti Odjel poslovnog segmenta otpremništva i teretnog prijevoza (Freight Forwarding) u GEFCO-u kako bi povećali kontrolu kvalitete i produktivnost u hladnim lancima pakiranja gdje su točnost i učinkovitost od najveće važnosti.

GEFCO Enterprise AR koristi se putem Microsoftovih naočala HoloLens i zaposlenicima u skladištu omogućava interakciju s prostornim digitalnim informacijama kao što su korisnički priručnici i radni protokoli. Aplikacija je dizajnirana kako bi se povećala kontrola kvalitete i uštedjelo važno vrijeme potrebno u procesu pakiranja, osobito osjetljivih lijekova.

Aplikacija je razvijena u manje od godinu dana u suradnji s dugoročnim partnerom ArtiShockom, kompanijom iz Nizozemske specijaliziranom za proširenu stvarnost, a projekt je vodio direktor logističkog razvoja u GEFCO-u Omar van Geest. Ideja za aplikaciju nastala je u GEFCO-voj Tvornici inovacija, internom inkubatoru za prepoznavanje i poticanje inovativnih ideja koje imaju potencijal prerasti u konkretna rješenja usmjerena na rast poslovanja.

Aplikacija GEFCO Enterprise AR već je uspješno testirana u GEFCO-vom skladištu u Schipholu, pri čemu je u pojedinim situacijama došlo do porasta produktivnosti od 50 posto te brojnih drugih pogodnosti, poput smanjenja vremena potrebnog za obuku zaposlenika.

Po završetku faze dokazivanja inovativnog koncepta, odnosno dokazivanja da je inovacija ostvariva i potencijalno komercijalno isplativa, GEFCO namjerava uvesti rješenje u svojoj globalnoj mreži i poslovnim linijama kako bi nastavio istraživati dodatne mogućnosti korištenja tehnologije s ciljem daljnjeg povećanja učinkovitosti i kvalitete klijentima iz svih industrija, osobito automobilske.

„Proces pakiranja od presudne je važnosti za naš odjel poslovnog segmenta otpremništva i teretnog prijevoza, osobito kad je riječ o osjetljivim lijekovima koje za klijente distribuiramo zračnim putem diljem svijeta. To zahtijeva posebno pakiranje s uputama kojih se moramo strogo pridržavati kako bi se održao integritet proizvoda. GEFCO Enterprise AR bit će ključan za povećanje produktivnosti u pakiranju, smanjenje pogrešaka te unapređenje u našim procesima obučavanja. S radošću nastavljamo istraživati buduće načine korištenja tog proizvoda i nastavljamo snažnu suradnju s Artishockom“, ističe Karin van den Brekel, globalna voditeljica za područje prirodnih znanosti i zdravstva u GEFCO-u.

„Proširena stvarnost unijela je revoluciju u način na koji se povezujemo s okolišem te oblikujemo svoje profesionalne živote. Važnost prostornog računalstva može se usporediti s razvojem pametnih telefona – postupno će postati dio svakodnevice i standard u narednih 5 do 10 godina. Dotad organizacije imaju priliku biti među prvima koji će prigrliti takvu vrstu tehnologije i pozicionirati se korak ispred drugih. Ovaj projekt na kojem smo radili s partnerom GEFCO-m prikazuje koliko je realistično očekivati i ostvariti povrat ulaganja pri investiciji u proširenu stvarnost. Izravnu financijsku korist, poput one koju donosi povećanje produktivnosti i unapređenje kvalitete, lako je precizno izračunati. Neizravne su pogodnosti pak povećanje zadovoljstva zaposlenika i brže obučavanje novih članova tima“, pojašnjava Cristian Vorstius Kruijff, predsjednik Uprave ArtiShocka.

Još iz kategorije

PwC proglašen liderom za savjetovanje za područje kibernetičke sigurnosti

PwC proglašen liderom za savjetovanje za područje kibernetičke sigurnosti

19.11.2019. komentiraj

PwC je proglašen liderom u dvama izvješćima pod nazivom „The Forrester Wave: Cybersecurity Consulting Services in Asia Pacific” za 4. tromjesečje 2019. i „The Forrester Wave: European Cybersecurity Consulting Providers”, također za 4. tromjesečje 2019.Q4 2019. pohvalili su se iz ove konzultantske tvrtke.

Tranformacija tvrtke u eri digitalizacije i digitalne transformacije

Tranformacija tvrtke u eri digitalizacije i digitalne transformacije

19.11.2019. komentiraj

Devetu godinu zaredom, od 21. do 22. studenoga ove godine, u zagrebačkome hotelu Westin održat će se konferencija GALP 2019 (Green and Lean Production). Konferencija, koju organizira tvrtka Culmena, bavit će se temom Izazovi transformacije u Pametno poduzeće: Lean & Green kao potpora digitalizaciji, a svoja će praktična iskustva podijeliti i Rimac Automobili te Amazon Web Services.

Shift Money pokazao smjer razvoja fintech kompanija

Shift Money pokazao smjer razvoja fintech kompanija

19.11.2019. komentiraj

Dvodnevna konferencija o fintech industriji, kompanija i inovacijama otvorena je jučer u Zagrebu na čijem je otvaranju organizator Ivan Burazin istaknuo koliko se ovaj segment industrije brzo razvija i što se sve promijenilo u godinu dana.