GDi predstavio nova rješenja bazirana na vlastitim platformama

Na konferenciji GDi Solutions Day, održanoj u Zagrebu, sudjelovalo je 200 sudionika koji su razgovarali o temama pametnog društva i poslovanja te utjecaja klimatskih promjena na život, posao i poslovne procese. Sudionici su raspravljali o najnovijim poslovnim i tehnološkim trendovima poput digitalizacije poslovnih procesa, upravljanja imovinom u svrhu održivog razvoja te razvoja infrastrukture kroz razvoj komunalnih, vodovodnih i telekom mreža.

Dodijeljena su posebna priznanja u tri kategorije. U kategoriji „GDi Smart Innovation 2019“ priznanje je dobila Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede za svoju inovativnu ideju sljedivosti u prehrambenom lancu od mora do stola. Generali osiguranje je dobilo priznanje u kategoriji „GDi Smart Industry 2019“ za rješenje upravljanja rizicima od poplava, potresa i klizišta u geo-oblaku, a u kategoriji „GDi Smart Society 2019“ se iskazao Grad Dubrovnik s 3D urbanim planiranjem za pametni i održivi grad.

U zanimljivoj panel diskusiji su sudjelovali predstavnici Grada Dubrovnika, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Javne ustanove Natura Viva te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sudionici panela su razgovarali o gospodarskom učinku klimatskih promjena te ulaganjima i izgradnji infrastrukture kao mehanizma upravljanja klimatskim promjenama.

Konferencija je bila podijeljena na tri usporedna predavanja. Na predavanju GDi Ensemble for Smart Industry bilo je govora o modernim podatkovnim proizvodima te rješenjima za upravljanje imovinom i operacijama, suvremenim telekom rješenjima i integracijom i analitikom u velikim organizacijama, srednjem i malom poduzetništvu. Radionica o upravljanju imovinom samoupravnih jedinica te rješenjima za pametne gradove pokazala je kako izgraditi pametnu infrastrukturu te pametno planirati za održivi razvoj. Također, na predavanju o GDi tehnološkim platformama moglo se čuti o novostima u Esri tehnologiji te najnovijim GIS rješenjima.URL članka GDi predstavio nova rješenja bazirana na vlastitim platformama