Facebook objavio da je postavio Visual Studio Code kao glavnu razvojnu platformu

Facebok je odlučio učiniti Microsoftovu platformu za kodiranje popularnijom te postavlja Visual Studio Code kao unaprijed određenu platformu za razvoj, što svakako čini sve u Microsoftu sretnijima jer plan pozicioniranja u poslovnom segmentu, cloudu, razvojnom segmentu i softveru općenito uistinu ide prema planu.

Dakle, open-source integrirano razvojno okruženje (IDE - integrated development environment) VS Code, postao je hit kod developera, toliki da ga čak ni Facebook ne može ignorirati. I nije to neka proizvoljno odabrana fraza, prema istraživanju Stack Overflowa, upravo je VS Code najpopularniji kod developera.

Dosad su Facebookovi stručnjaci za razvoj koristili "domaći" Nuclide, ali s krajem 2018. polako je krenula tranzicija prema VS Code, koji ipak pruža više mogućnosti. Također, treba znati i da ne koriste svi developeri u Facebooku VS Code, bez obzira na tranziciju i odluku kompanije. Ne, imaju slobodu raditi s onim što im najbolje odgovara pa tako neki od njih za sebe biraju Vim i Emacs.

Ali, politika Facebooka jest okretanje prvenstveno VS Codeu jer je kompatibilan s macOS, Windows i Linux operativnim sustavima, što u današnje vrijeme uvelike olakšava i ubrzava stvari. Dokaz je to da se Microsoft konstantno trudi ponuditi korisnicima svih platformi poboljšanja, tako da ih zadrži, ali i da privuče neke nove.

Također, iako je VS Code open-source freeware, dostupan je samo na Microsoftovom GitHub repozitoriju i njegova preuzimanja su licencirana pod "closed source" licencom koja sadrži telemetriju što znači da neka ograničenja ipak postoje. Naravno, Facebooku i njegovim developerima to ne igra ulogu, ali ovi podaci bitni su za širu zajednicu developera.

Na kraju, Facebook i Microsoft rade na sve više razina zajedno i na ovome svakako priča neće stati, budućnost će pokazati što je sljedeći korak dviju kompanija.URL članka Facebook objavio da je postavio Visual Studio Code kao glavnu razvojnu platformu