Ericssonu dodijeljeno priznanje za Connected Vehicle Cloud

Ericssonu je dodijeljeno priznanje za proizvod godine u području M2M evolucije za rješenje Connected Vehicle Cloud, koju mu je dodijelio kao nagradu časopis M2M Evolution Magazine za iznimne inovacije koje pokreću M2M tržište.

„Automobilska industrija je sve više globalna, a povezivanje vozila zahtijeva novi i profitabilni inovativni poslovni model koji se oslanja na potencijal automobilskog ekosustava te povezuje vozilo s drugim povezanim industrijama“, kaže Elisabetta Romano, potpredsjednica odgovorna za OSS i omogućavanje usluga u poslovnoj jedinici za rješenja podrške u Ericssonu.

Prema njezinim riječima Connected Vehicle Cloud predstavlja nadogradnju na današnje mogućnosti telekomunikacijske mreže i nudi iznimno poboljšanu kvalitetu doživljaja te stvara nove poslovne mogućnosti  u automobilskom ekosustavu i nove prihode operatorima u M2M području. Na ovaj se način stvara platforma za inovacije koja će pomoći u razvoju umreženog društva, objašnjava Elisabetta Romano.

Ericssonov Connected Vehicle Cloud nudi značajne prilike dionicima ekosustava automobilskog vrijednosnog lanca i sadržaja te lakši dostup do vozača i putnika na nove načine. Temeljen na Ericssonovoj platformi za omogućavanje usluga povezuje stručnjake za razvoj aplikacija, osiguravatelje sadržaja i usluga, osiguravajuće kuće, državne institucije, autoservise i prodaju rezervnih dijelova, prodavače i proizvođače vozila te korisnike.

Usmjeren je na postojeću i buduću potražnju skalabilnosti, sigurnosti i fleksibilnosti u globalnoj automobilskoj industriji. Automobil postaje dio povezanog života, a rezultat je novo iskustvo vožnje te nove prilike za sudionike automobilskog ekosustava.

„Rješenja izabrana za proizvod godine u području M2M evolucije pokazuju raznolikost inovacija koja pokreću današnje M2M tržište. Čast mi je čestitati Ericssonu za njihov inovativni rad i vrhunski doprinos brzom napretku M2M industrije“, kaže Carl Ford, čelni čovjek tvrtke Crossfire Media, izdavača časopisa M2M Evolution Magazine, vodećeg izdanja vezanog uz M2M tržište.URL članka Ericssonu dodijeljeno priznanje za Connected Vehicle Cloud