Epson po prvi puta nudi izravan ispis na odjeću

Epson je svojoj liniji pisača za tekstil po prvi puta dodao Direct-To-Garment T-Shirt pisač SureColor SC-F2000, a radi se o uređaju koji može izravno ispisivati aplikacije na majice.

Kako se vrijednost tržišta ispisa na odjeću prognozira rast na više od 200 milijuna eura godišnjeg prometa u 2014., tvrtke male i srednje veličine moći će iskoristiti potencijal kojega pruža ovaj pisač te kvalitetom ispisa i niskim troškovima održavanja jednostavnije ponuditi nove mogućnosti ispisa na tekstil i ostvariti dobit.

Tinta ovog pisača otporna na lomljenje, pri čemu i dalje zadržava mekoću u dodiru s kožom. Korisnici na raspolaganju imaju dva kompleta CMYK tinti, CMYK komplet za bijelu odjeću ili CMYK komplet s do četiri nijanse bijele boje za ispis na odjeću u bojama.

Softversko rješenje Garment Creator dolazi u paketu s pisačem te uključuje funkciju izračuna troškova, što omogućava procjenu količine i cijene utrošene tinte za svaki pojedini ispis, što je vrlo korisno jer unaprijed možemo izračunati porezne stope ili popuste. Softver također omogućuje produciranje atraktivnih majica, kapa i torba na materijalima do 25 mm debljine.

Epsonovom TFP ispisnom glavom velike trajnosti SC-F2000 može u 27 sekundi ispisati aplikaciju na bijelu majicu kratkih rukava u dual color načinu, ili za 111 sekundi na tamnu majicu, uz korištenje bijelih i tinti u boji, što omogućava brzu produkciju bez umanjenja kvalitete ispisa.

Kada se koristi u kombinaciji s Epson UltraChrome DG tintama (u spremnicima kapaciteta 250 ili 600ml), SureColor SC-F2000 daje odlične rezultate na tamnim tkaninama zahvaljujući robusnosti bijele tinte, koja cirkulira unutar sustava s ciljem smanjenja mogućnosti začepljenja, što povećava produktivnost te tvrtkama omogućuje dosljednu isporuku robe u zadanim rokovima.

SC-F2000 nudi razlučivost ispisa do 1440 x 1440 dpi čime se postiže precizno oblikovanje i postavljanje točaka, a njegov široki raspon boja stvara živopisne aplikacije te oštre konture i glatke prijelaze između nijansi.

Unatoč mogućnostima stvaranja trajnog vizualnog utjecaja na odjeći, Epson UltraChrome DG tinta nije opasna ukoliko dođe u dodir s kožom. Ova ekološki prihvatljiva tinta dobila je certifikat u Oeko-Tex 100 standardu, što znači da ne sadržava štetne sastojke.

Pisač SureColor SC-F2000 biti će dostupan na tržištu od studenog 2013.URL članka Epson po prvi puta nudi izravan ispis na odjeću