Dell predstavio najnovija rješenja za edge sustave

Tvrtka Dell Technologies je na virtualnom događaju „Dell Technologies Summit“ predstavila najnovije edge inovacije, kao i nove uređaje unutar PC portfelja. Nova tehnološka rješenja namijenjena su za pojednostavljenje implementacije, kao i stvaranja veće vrijednosti od prikupljenih i procesuiranih podataka izvan tradicionalnih podatkovnih centara te javnog clouda, što uključuje velike sustave i udaljene lokacije pa sve do lokacija u maloprodaji te proizvodnih pogona.

Inovacije koje su predstavljene uključuju Dell EMC VxRail satelitske čvorove, Dell Technologies verificirani dizajn za proizvodnju edge rješenja pomoću Litmus sustava, Dell EMC Edge Gateway, Dell EMC platformu za streaming podataka te nova Dell Latitude Rugged prijenosna računala za korištenje u zahtjevnim uvjetima rada.

„Edge je sljedeće veliko tehnološko poglavlje: nalazi se svuda oko nas, a koristi se bilo gdje od maloprodaje pa sve do proizvodnje, stvaranju pametnih gradova, kao i u bolnicama. Zato smo kao tvrtka fokusirani na razvoj inovativnih, ali opet jednostavnih rješenja kako bi organizacije mogle obrađivati podatke što bliže svojem izvoru, donositi brže odluke, poboljšati rezultate te potaknuti napredak“, izjavio je Michael Dell, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Dell Technologies.

Prema istraživanju kuće IDC, predviđa se da će 50% nove IT infrastrukture biti implementirano na edge lokacijama do 2023.  Dell čini velik udio tržišta u ovom segmentu čime oblikuje razvoj edge tehnologija, gdje čak 69% kompanija prema Fortune 100 listi već koristi rješenja tvrtke Dell .

Na događaju su predstavljeni Dell EMC VxRail satelitski čvorovi koji omogućavaju primjenu VxRail operativnog modela i efikasnosti na edge lokacijama. Sada vertikalni sustavi poput maloprodaje, proizvodnje te poslovanja na daljinu mogu početi koristiti VxRail tehnologiju za manju cijenu. Kao jedino HCI rješenje koje je izrađeno u suradnji s VMRare-om, VxRail satelitski čvor automatizira dnevne operacije, praćenje zdravlja sustava kao i cikluse rada bez potrebe za tehničkim i specijaliziranim resursima. Nadalje, predstavljen je i poseban Dell Technologies verificirani dizajn za proizvodnju Edge rješenja pomoću Litmusa za proizvodnju edge rješenja bez potrebe dodatnog programiranja. Time proizvođači mogu donijeti brze odluke za popravak, poboljšati proces proizvodnje te uštedjeti na troškovima pomoću analize podataka i centraliziranog sustava menadžmenta kojeg pokreće Litmus Industiral IoT edfe platforma. Izrađeno na Dell EMC VxRail PowerEdge serverima s mogućnosti korištenja VMware Edge Compute Stack tehnologije, ovo je drugo rješenje tvrtke Dell Technologies koje pruža efikasnost u kompleksnosti izrade edge sustava.

Isto tako, na događaju je predstavljen i Dell EMC Edge Gateway za sigurno povezivanje višestrukih edge uređaja unutar OT i IT okruženja uz pomoć kvalitetnog uvida u sustav. Dell EMC Edge Gateway s podrškom za 5G  mrežu ne koristi ventilaciju može izdržati industrijske uvjete rada na temperaturi između -15 i 60 °C. Uz korištenje devete generacije Intel® Core™ procesora, Dell EMC Edge Gateway pruža podršku za pohranu i računalne mogućnosti za procesuiranje lokalnih podataka i analitičkih aplikacije, što je korisno za upravljanjem procesom procesuiranja i prikupljanja podataka. Osim toga, predstavljena je i Dell EMC platforma za streaming podataka (SDP) koja pruža poboljšanju optimizaciju GPU-a za streaming videosadržaja unutar okruženja nižih latencija i FPS-a za podršku Dell EMC VxRail i PowerEdge serverse analitike u stvarnom vremenu. Rezultat je mogućnost da tvrtke počnu s manjom jačinom sustava kojeg kasnije mogu lako prilagođavati s obzirom na IT potrebe.

Izdržljiva prijenosna računala

Za kraj, također su predstavljeni Latitude 5430 Rugged i Latitude 7330 Rugged Extreme prijenosna računala koja su dizajnirana za upotrebu u izazovnom okolišu dok u isto vrijeme pružaju najveću razinu povezivosti i performansi. Latitude 5430 Rugged je prijenosno računalo s podrškom za 5G mrežu  te predstavlja trenutno najlakši , ali u isto vrijeme najjači  model 14-inčnong srednje-robusnog računala na tržištu. S druge strane, Latitude 7330 Rugged Extreme također donosi podršku za 5G  za upotrebu u ekstremnim uvjetima kao najmanji 13-inčni potpuno-robusno prijenosno računalo na tržištu .

Dodatno, korisnicima je na raspolaganju i Dell Technologies APEX Cloud Services with VMware Cloud platforma koja je najavljena na VMWorld događaju, a donosi sigurni i konzistentni način tvrtkama da prenesu poslovanje na višestruke cloud i edge sustave dok u isto vrijeme mogu efikasno upravljati resursima i previđenim troškovima. Dodatno, novi Dell EMC PowerEdge tower i rack serveri pomažu organizacijama u menadžmentu svih područja od kritičnih poslovnih procesa to virtualizacije edge lokacija.

„Tehnološki lideri imaju sve veći izazov u pronalasku adekvatne infrastrukture za menadžmenta podataka na edge lokacijama, kao i adekvatna rješenja za iskorištavanje potpune vrijednosti podataka tijekom donošenja ključnih odluka. Upravo edge portfelj tvrtke Dell Technologies koji uključuje infrastrukturu, PC rješenja te usluge pomaže organizacijama svih veličina da uistinu mogu temeljito koristiti podatke“, rekao je Matthew Eastwood, viši potpredsjednik, IDC.

Kao primjer korištenja najnovijih rješenja u praksi, grupacija Topgolf Entertainment koristi Dell EMC VxRail za primjenu računalnih rješenja na licu mjesta za maksimalno korisničko iskustvo na području sporta. Navedenu grupacija godišnje okuplja preko 23 milijuna korisnika putem 72 središta kroz 5 država. „Topgolf pruža korisnicima iskustvo sporta koje pokreće, a zahvaljujući tvrtki Dell Technologies imamo na raspolaganju efikasnu kritičnu infrastrukturu koja pruža temelj našoj Toptracer tehnologiji koja je ključna u našem radu“, objasnio je Andrew Macaulay, glavni tehnološki direktor grupacije Topgolf Entertainment.URL članka Dell predstavio najnovija rješenja za edge sustave