Comping nastavlja s pozitivnim trendovima u 2019.

Iza Compinga su tri uspješna kvaratla, ističe u razgovoru za ICTbusiness.info predsjednik Uprave Alojzije Jukić i dodaje da su vidljivi pozitivni trendovi. Prema njegovim riječima nastavljaju zacrtanim smjerom i s ponudom cjelovitih tehnoloških rješenja korisnicima, odnosno pomak prema domeni servisnih tvrtki koje napuštaju klasični break&fix pristup i nude value added servis.

Polako se približavamo kraju 2019. godine. Kakva je ona bila za Comping i koja su ključna rješenja implementirana kod korisnika ove godine?

S obzirom na to da 2019. godina još uvijek traje, možemo reći da su iza nas uspješno završena tri kvartala, odnosno devet mjeseci. Uspoređujući se s ostvarenim rezultatima u istom razdoblju prošle godine, ovog trenutka možemo samo reći da reći da smo ovogodišnje poslovanje nastavili planiranim i rastućim trendom. Naravno, pred nama još dosta posla do kraja godine.  Očekujemo još jednu uspješnu poslovnu godinu, koja ujedno znači i zadržavanje trendova koji smo postavili. Jedan od njih svakako je i ponuda cjelovitih tehnoloških rješenja našim korisnicima, odnosno pomak prema domeni servisnih tvrtki koje napuštaju klasični break&fix pristup i nude value added servis. To se očituje u poznavanju rješenja, industrijskih potreba i poznavanju uporabe tehnologije, a sve za korist korisnika. Korist se ogleda u brzini, učinkovitosti, smanjenju troškova i u konačnici boljim rezultatima.

Bolji rezultati naših korisnika ujedno su naši bolji rezultati koji znače tržišnu održivost i prepoznatljivost.

ICT danas više nije kao nekad – traže se rješenja, a ne tehnologije. U kojem smjeru vidite razvoj Compinga u narednim godinama? Koji je cilj?

Jedno od novih poslovnih područja koje razvijamo već nekoliko godina je i domena IoT-a koja je dio sveopće digitalizacije. Internet of Things nalazi se na izvoru podatka i pretvara ih u digitalnu formu.

Na taj se način, kroz današnje dostupne i široko primjenjive tehnologije, uzimaju podaci sa samog izvora i  formira se paleta podataka čijom se obradom i kreiranjem izvještaja stvaraju vrijednosti za cijeli eko sustav. ThingsTalk platforma obrađuje te podatke i pruža korisniku vrijednost kroz analitiku.

Comping je iskoračio i u nove niše primjerice s Things Talk platformom za IoT i podatke, koji su planovi, koja rješenja danas korisnici očekuju od vas?

Promatrajući to iz kuta nekog krajnjeg potrošača to može biti npr. informacija o stanju potrošnje nekog energenta u realnom vremenu, praćenju stanja usjeva, plaćanju po stvarnoj potrošnji, ali i alarmiranjem potrošača o eventualnoj  potrošnji koja izlazi izvan standardnog okvira potrošnje poput curenja vodomjera. Naravno da za operatera tih podataka sama se monetizacija ogleda u primjeni analitike, odnosno načinu na koji prikupljene podatke najbolje iskoristiti, kako uočiti korelacije između posjedih informacija, predikciju i kako uspostaviti što kvalitetniju ekonomiju poslovanja.

Razvijajući Things Talk platformu stekli smo iskustva i znanja koja su primjenjiva na čitav niz izazova s kojima se korisnici suočavaju danas. Rješavanjem kompleksnih integracijskih zadataka cilj je omogućiti korisnicima pristup iskoristivim informacijama za donošenje odluka u stvarnom vremenu. Stvaranje dodatne vrijednosti za korisnike, naše klijente je smjer u kojem Comping namjerava nastaviti svoj rast.URL članka Comping nastavlja s pozitivnim trendovima u 2019.