CityBus aplikacija od sada dostupna i u Rijeci

Zadarski Smart Solutions od nedavno je prilagodio svoje programsko rješenje za korištenje javnog prijevoza još jednom hrvatskom gradu. Tako su, nakon CityBus Zadar, objavili verziju te aplikacije prilagođenu Rijeci.

CityBus Rijeka besplatna je aplikacija za Android operativni sustav koju su autori prilagodili zahvaljujući dostupnim podacima na portalu otvorenih podataka Grada Rijeke. No ona nije prilagođena za prijevoz samo na području grada, nego i za velik dio Primorsko – goranske županije.

Korisnici u aplikaciji mogu vidjeti prikaz autobusnih stajališta na području Rijeke i cijele županije, koje linije prometuju na tim stanicama te prikaz svih ruta i voznih redova Autotroleja. Osim informacija o stajalištima, voznim redovima i kupovini prijevoznih karata riječkog prijevoznika, korisnici mogu pronaći i detalje o najvećim stajalištima taksija te prikaz parkirališnih zona u Rijeci s naznačenim vremenom naplate.

Smart Solutions je ideju za aplikaciju napravio na Google I/O Extended Hackathonu u Zadru u svibnju 2017. godine. Nakon što su dovršili proizvod, do sada su privukli oko deset tisuća korisnika u Zadru, a nadaju se da će sličan uspjeh polučiti i u Rijeci. Bude li dovoljno inicijalnog interesa Riječana i njihovih gostiju, planiraju razviti i verziju za iOS uređaje.URL članka CityBus aplikacija od sada dostupna i u Rijeci