Čak 70 posto SMB tvrtki planira povećati budžet za IT sigurnost

Zebra Systems, distributer rješenja za IT sigurnost i zaštitu podataka s dodanom vrijednošću, predstavio je najnovije objavljene zaključke temeljene na nekoliko MSP istraživanja. Prema jednom od njih, 82  posto pružatelja upravljanih servisa zabilježilo je porast napada na svoje klijente u 2021. godini, što je rezultiralo planovima SMB korisnika da povećaju proračune za IT sigurnost.

Prema izvješću N-ableovom izvješću State of the Market: The New Threat Landscape, 82 posto MSP-ova bilježi porast napada na svoje klijente s prosječno 14 spriječenih napada mjesečno.

DDoS i ransomware su među vodećim metodama napada koje MSP-ovi otkrivaju, no glavni napad i dalje ostaje phishing. Izvješće kaže i da većina malih i srednjih poduzeća, 7 od 10, planira povećati budžet za sigurnost. Prema Acronisovom globalnom izvješću Cyber Protection Week Global Report 2022, 76 posto organizacija pretrpjelo je zastoju radu te gubitak podataka u 2021. zbog rušenja sustava, ljudske pogreške i kibernetičkih napada. Kao rezultat toga, 61 posto IT timova globalnih organizacija sad izvještava o zahtjevima za integrirana rješenja koja zamjenjuju njihove komplicirane hrpe alata za kibernetičku sigurnost i zaštitu podataka s jednom, objedinjenom konzolom.

Početkom godine, ispitanici istraživanja koje je proveo GFI Software otkrili su da, iako trajno licenciranje i dalje prevladava, potražnja za pretplatom i uslugama u oblaku raste s 37  posto malih i srednjih poduzeća koja preferiraju nove modele licenciranja.

“Svijet oko nas sve više postaje online, a rastući broj kibernetičkih napada hitno zahtijeva više proaktivan no reaktivan “break-fix” stav,” rekao je Nebojša Stankić, regionalni menadžer Zebra Systemsa za Jugoistočnu Europu.

“Ovo je velika prilika za pružatelje usluga MSP-a čiji korisnici planiraju povećati svoje proračune za kibernetičku sigurnost kako bi dobili moćnije i integrirane usluge. Na našoj konferenciji “Be MSP” u svibnju, regionalnim MSP-ovima želimo pokazati dostupne opcije i pogodnosti“, pojašnjava Stankić.

Regionalna online konferencija „Be MSP“ održat će se 5. svibnja i ugostit će pružatelje upravljanih servisa (MSP), kao i tradicionalne IT pružatelje iz regije Adriatics koji planiraju započeti s MSP poslovanjem. Sudionici će dobiti pregled dostupnih MSP alata i usluga kroz live prezentacije starijih predstavnika kompanija Acronis, GFI Software, N-able i Cloudflare, kao i panel diskusiju s vrhunskim gostujućim govornicima.URL članka Čak 70 posto SMB tvrtki planira povećati budžet za IT sigurnost