ZTE planira povećanje prihoda od prodaje pametnih telefona za 30 posto

Kineska tvrtka ZTE postavila si je visoke ciljeve za ovu godinu, pa su tako isplanirali povećanje prihoda u segmentu prodaje pametnih telefona za navjerojatnih 30 posto u 2013. godini, dok pritom računaju da će zadržati svoju poziciju kao jedan od top 4 globalnih proizvođača telefona.

Prema IDCu, kineska tvrtka je isporučila 65 milijuna telefona prošle godine, što predstavlja udio od 3,8 posto globalnog tržišta telefona.

Ciljevi ZTE su nastavak razvoja njihovog brenda u svijetu i u konačnici, kroz nekih 5 godina, izrasti u jednog od top 5 proizvođača kao marke i reputacije. Tvrtkin EVP i voditelj odjela mobilnih uređaja, He Shiyou, kazao je kako je 2013 godina finalna godina ZTEove trogodišnje transformacije u high-end smartphone brend, ali da ima još puno posla ispred njih. „Kao što sam rekao i prije, cilj nam je biti jedna od top 3 proizdvođača telefona do 2015. Taj cilj se nije promjenio.“, istaknuo je Shiyou.

ZTE generira 70 posto svojih prihoda iz Kine, Europe i SAD-a, a pametni telefoni čine veći dio tih prihoda. ZTE ima strateško partnerstvo sa 47 od globalnih top 50 operatera i u ovom trenutku grade svjetske distribucijske kanale.URL članka ZTE planira povećanje prihoda od prodaje pametnih telefona za 30 posto