ZTE planira povećanje prihoda od prodaje pametnih telefona za 30 posto

ZTE planira povećanje prihoda od prodaje pametnih telefona za 30 posto

Foto: Fotolia

Kineska tvrtka ZTE postavila si je visoke ciljeve za ovu godinu, pa su tako isplanirali povećanje prihoda u segmentu prodaje pametnih telefona za navjerojatnih 30 posto u 2013. godini, dok pritom računaju da će zadržati svoju poziciju kao jedan od top 4 globalnih proizvođača telefona.

Prema IDCu, kineska tvrtka je isporučila 65 milijuna telefona prošle godine, što predstavlja udio od 3,8 posto globalnog tržišta telefona.

Ciljevi ZTE su nastavak razvoja njihovog brenda u svijetu i u konačnici, kroz nekih 5 godina, izrasti u jednog od top 5 proizvođača kao marke i reputacije. Tvrtkin EVP i voditelj odjela mobilnih uređaja, He Shiyou, kazao je kako je 2013 godina finalna godina ZTEove trogodišnje transformacije u high-end smartphone brend, ali da ima još puno posla ispred njih. „Kao što sam rekao i prije, cilj nam je biti jedna od top 3 proizdvođača telefona do 2015. Taj cilj se nije promjenio.“, istaknuo je Shiyou.

ZTE generira 70 posto svojih prihoda iz Kine, Europe i SAD-a, a pametni telefoni čine veći dio tih prihoda. ZTE ima strateško partnerstvo sa 47 od globalnih top 50 operatera i u ovom trenutku grade svjetske distribucijske kanale.

Još iz kategorije

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

12.06.2019. komentiraj

Google Maps ima više od milijardu korisnika na mjesečnoj razini i softver je koji se koristi u svakodnevici iz razloga što uistinu funkcionira i olakšava život, zbog čega svaka promjena u krivom smjeru ne može biti dobro prihvaćena. Kao ona o kojoj se sve više priča u kompaniji, svjesnoj da Maps ne donosi zaradu koju bi mogao donositi s obzirom na popularnost i vrijednost kod korisnika.

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

12.06.2019. komentiraj

Analitička kuća PwC objavila je rezultate svog prvog globalnog istraživanja o krizi, Global Crisis Survey. Rezultati se temelje na ispitivanju 2.084 osobe u 43 zemlje, koje su anketirane na 15 različitih jezika.

Hrvatska idealna za pozicioniranje kineskih tehnoloških kompanija u Europi

Hrvatska idealna za pozicioniranje kineskih tehnoloških kompanija u Europi

12.06.2019. komentiraj

„Kina postaje najsnažnije emitivno tržište direktnih stranih ulaganja, a njihove tvrtke postaju globalni lideri na raznim područjima i tek sad kreću s greenfield ulaganjima u proizvodnju s kvalitetnim radnim mjestima. Hrvatska je idealna lokacija za pozicioniranje predstavništava, razvojnih i proizvodnih pogona kineskih tehnoloških kompanija. Sve što smo na tom području do sada propustili imamo priliku višestruko nadoknaditi“, istaknuo je potpredsjednik HGK za industriju i energetiku Tomislav Radoš na poslovnom susretu s gospodarskom delegacijom iz Shenzhena kojim je najavljen Visokotehnološki kineski sajam 2019. u tom gradu.