ZTE planira povećanje prihoda od prodaje pametnih telefona za 30 posto

ZTE planira povećanje prihoda od prodaje pametnih telefona za 30 posto

Foto: Fotolia

Kineska tvrtka ZTE postavila si je visoke ciljeve za ovu godinu, pa su tako isplanirali povećanje prihoda u segmentu prodaje pametnih telefona za navjerojatnih 30 posto u 2013. godini, dok pritom računaju da će zadržati svoju poziciju kao jedan od top 4 globalnih proizvođača telefona.

Prema IDCu, kineska tvrtka je isporučila 65 milijuna telefona prošle godine, što predstavlja udio od 3,8 posto globalnog tržišta telefona.

Ciljevi ZTE su nastavak razvoja njihovog brenda u svijetu i u konačnici, kroz nekih 5 godina, izrasti u jednog od top 5 proizvođača kao marke i reputacije. Tvrtkin EVP i voditelj odjela mobilnih uređaja, He Shiyou, kazao je kako je 2013 godina finalna godina ZTEove trogodišnje transformacije u high-end smartphone brend, ali da ima još puno posla ispred njih. „Kao što sam rekao i prije, cilj nam je biti jedna od top 3 proizdvođača telefona do 2015. Taj cilj se nije promjenio.“, istaknuo je Shiyou.

ZTE generira 70 posto svojih prihoda iz Kine, Europe i SAD-a, a pametni telefoni čine veći dio tih prihoda. ZTE ima strateško partnerstvo sa 47 od globalnih top 50 operatera i u ovom trenutku grade svjetske distribucijske kanale.

Još iz kategorije

Microsoft ostvaruje iznimne rezultate pod vodstvom Satye Nadelle

Microsoft ostvaruje iznimne rezultate pod vodstvom Satye Nadelle

22.10.2019. komentiraj

Microsoft je objavio odlične rezultate poslovanja u posljednjem kvartalu fiskalne 2019. i oni su na 44 milijarde američkih dolara, što je izniman uspjeh jer označava rast od 12 posto u odnosu na kvartal prije.

Multinorm - slavonska priča o globalnom uspjehu

Multinorm - slavonska priča o globalnom uspjehu

22.10.2019. komentiraj

Kada direktor jedne hrvatske tvrtke koja posluje s globalnim automobilskim divovima kao što su BMW, Volkswagen i Audi kaže da njegova tvrtka prebrzo raste, znate da je riječ o nesvakidašnjoj uspješnoj priči. Kada uz to još shvatite i da ta tvrtka posluje u Slavoniji, točnije u Gradištu, malom mjestu nedaleko od Županje, tada priča postaje još zanimljivija.

Usporavanje rasta robne razmjene EU

Usporavanje rasta robne razmjene EU

21.10.2019. komentiraj

Podatci o kretanju robne razmjene EU za prvih osam mjeseci konačno potkrepljuju činjenicu da se u ovoj godini bilježi usporavanje globalnog rasta, globalne potražnje i obujma globalne robne razmjene. Točnije, vrijednost izvoza na godišnjoj je razini povećana 3,6% dok je u istom razdoblju prošle godine izvoz povećan 4,2%, a kod uvoza je godišnja stopa rasta smanjena s 5,3% na 4,6%. Pritom je riječ o nominalnom porastu na koji znatno utječe i tečaj.