Zarada Tumblra pod pritiskom

Mikroblogerska platforma i web društvena stranica - Tumblr danas stoji uz bok najvećim web-elitama u broju korisnika, ali 6 godina star blogerski medij ipak daleko zaostaje iza Facebooka i Twittera u pogledu zarade. Kompanija je to pokušala promijeniti u prethodnih šest mjeseci te se postepeno okrenula agresivnijoj strategiji kako bi privukla oglašivače.

Vođen tim ciljem, Tumblr je prije mjesec dana objavio oglase na svojim mobilnim aplikacijama. Korisnici koji pristupe aplikaciji na svojim iOS ili Android uređajima imati će priliku vidjeti oglase dok pregledavaju početnu stranicu Tumblra. Oglasi su prilagođeni verziji Tumblr Radara i organizirani u jedinice poput onih na Twitteru ili Facebooku.

David Karp ističe kako je strategija Tumblra ipak drugačija od one koju prakticiraju velike društvene mreže koje pokušavaju kopirati Googleov oglašivački put – doslovno bacanje oglasa na stranicu s linkovima na koje korisnici moraju klikati. Za razliku od toga, Karp želi pružiti slobodu oglašivačima da naprave oglase koji će “osvajati nagrade”, a smatra kako upravo takvo oglašavanje nije prisutno na internetu danas, te zaključuje kako je danas gotovo nemoguće napraviti takav oglas koji će itko zapamtiti na Twitteru ili Facebooku.

Priznaje kako je oglašavanje ostalo i dalje jedno od najvećih izazova s kojima se Tumblr susreće u posljednje vrijeme, ali da vidi napredak u tom segmentu , te je dao naslutiti kako se upravo neki od najvećih oglašivača upravo okreću Tumblru.URL članka Zarada Tumblra pod pritiskom