Yahoo mijenja mobilne aplikacije

Yahoo je predstavio nove aplikacije - Yahoo Mail za iPad i Android tablete, zajedno s novom aplikacijom vremenske prognoze  za iPhone. Yahoo Mail na tabletima će izgledati  poput novinske prezentacije, omogućujući korisnicima da brže pregledavaju e-mailove, dakle aplikacija koja pretvara vaš digitalni svijet u časopis za tablete.

Veoma važno za Yahoo je  novi i više uvjerljiviji  format za prikaz oglašavanja, budući da im je zarada od oglašivača opala u odnosu na prošlu godinu.

Njihov tim je proveo istraživanje da većina vlasnika tableta provode više vremena čitajući svoju elektronsku poštu u justarnjim i večernjim satima te vikendom. Unatoč količini vremena koje se provodi čitajući e-mailove, začuđujuće je kako mali broj e-mail aplikacija za tablete nude full-screen opciju. Yahoo! Mail nudi fullscreen mod gledanja koji omogućuje prelistavanje  vašeg  e-maila stranicu po stranicu. Ako page flipping nije nešto što vam je privlačno  možete dodirivati rub zaslona za pomicanje s jednog  e-maila na sljedeći.

U ovoj aplikaciji za tablete, slike i poruke zamijeniti će mape (foldere), alatne trake i gumbe za full-screen izgled.  Yahoo  projekt naziva „Unbox Your Mail“ te najavljuje revolucionarni pristup ovom starom servisu nakon kojega će se korisnici teško vratiti na stari način e-mail servisa.

Poznata aplikacija vremenske prognoze  za sve smartphonove također će dobiti novo ruho  uz pomoć   Flickr fotografija koje će korisnicima doista pokazivati trenutne vremenske uvjete u gradu kojeg poželi. Iz Yahooa tvrde da će iskustvo te aplikacije biti poput gledanja hrpe razglednica kako biste provjerili vremensku prognozu.

Odluka da se koristi Flickr sadržaj je pametan način korištenja nekih od najboljih resursa koje pružaju i sami korisnici, te približavanje ljudi samom Flickr servisu kroz slikavanje fotografija i stavljanja na aplikaciju.

Naravno, weather app  također nudi uobičajene vremenske statistike: trenutnu temperaturu , vlagu i oborine.URL članka Yahoo mijenja mobilne aplikacije