Veliki planovi Huawei s HarmonyOS

Na Huaweijevoj konferenciji za razvojne programere, Huawei je predstavio HarmonyOS (Hongmeng) – novi operativni sustav temeljen na mikrokernelima dizajniran za pružanje kohezivnog korisničkog iskustva na svim uređajima i u svim uvjetima, o čemu smo već pisali.

Huawei je također najavio evolucijski plan za HarmonyOS i njegovu jezgru. HarmonyOS 1.0 prvi će put biti predstavljen na proizvodima s pametnim zaslonima koji bi trebali biti predstavljeni krajem ove godine. Tijekom sljedeće tri godine, HarmonyOS će biti optimiziran i postepeno usvojen u širokom rasponu pametnih uređaja, uključujući nosive uređaje, HUAWEI Vision i popratna oprema za vaš automobil.

Uspjeh HarmonyOS ovisit će o dinamičnom ekosustavu aplikacija i programera. Kako bi potaknuo šire prihvaćanje, Huawei će objaviti HarmonyOS kao platformu otvorenog koda širom svijeta. Huawei će također uspostaviti zajednicu otvorenog koda kako bi podržao dublju suradnju s programerima.

„Ulazimo u doba u kojem ljudi očekuju cjelovito inteligentno iskustvo na svim uređajima i u svim okruženjima. Da bismo to podržali, smatrali smo da je važno imati operativni sustav s poboljšanim mogućnostima na više platformi. Trebao nam je OS koji podržava sve uvjete, a koji se može koristiti u širokom rasponu uređaja i platformi i koji može zadovoljiti potražnju potrošača za niskom latencijom i velikom sigurnošću“, ističe Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group.

„To su bili naši ciljevi za HarmonyOS“, nastavio je Yu i dodao da se „HarmonyOS potpuno razlikuje od Androida i iOS-a.

„Radi se o OS-u koji se temelji na mikrokernelu, a koji omogućuje besprijekorno iskustvo u svim uvjetima. Ima pouzdanu i sigurnu arhitekturu te podržava komunikaciju na svim uređajima. Aplikacije razvijte jednom, a zatim ih fleksibilno implementirate na različitim uređajima“, pojašnjava Yu.URL članka Veliki planovi Huawei s HarmonyOS