Uber najavio lansiranje JUMP-a u Berlinu

Prošlog je tjedna na tehnološkoj konferenciji Noah u Berlinu Uber najavio širenje njihove usluge najma električnih bicikala na europsko tržište. Usluga iznajmljivanja bicikala JUMP bit će dostupna u Berlinu prije ljeta, a nakon toga će se proširiti i u druge europske gradove.

Tvrtku JUMP preuzeli su u travnju, a širenje usluge na Europu dolazi nedugo nakon spomenute akvizicije. Taj se potez uklapa u Uberovu viziju ponude koja će biti šira od dijeljenja vožnji automobilima, primjerice od dostave hrane sve do gradskog prijevoza letećim vozilima što planiraju ponuditi u budućnosti.

Valja naglasiti kako Uber dolazi na prilično konkurentno tržište, budući da u njemačkoj prijestolnici djeluje već nekoliko tvrtki koje se bave uslugama najma bicikala. Kada su u pitanju električni bicikli, u Berlinu su već prisutne kompanije OBike, Mobike i LimeBike. Riječ je o tvrtkama s dalekog istoka koje su agresivno ušle sa svojim uslugama u velike europske i američke gradove.

Uber je također najavio kako u Berlinu kreću s uslugom UberGreen. Riječ je o ponudi prijevoza električnim automobilima čime kompanija promiče zaštitu okoliša. Prilikom predstavljanja novih usluga u Berlinu, generalni direktor Ubera Dara Khosrowshahi rekao je kako je to primjer "novog Ubera koji na tržišta ulazi zahvaljujući partnerstvima i dijalogu".URL članka Uber najavio lansiranje JUMP-a u Berlinu