Tehnološkim svijetom i dalje dominiraju muškarci

Tehnološkim svijetom još uvijek „drmaju“ muškarci i čini se da takva situacija sigurno neće biti promijenjena još duži niz godina. Prema podacima najvećih tehnoloških kompanija na svijetu, vidi se da žene još uvijek jesu u podređenom položaju.

Podaci datiraju iz 8. ožujka ove godine, a tiču se Netflixa, Amazona, Twittera, Ubera, Facebooka, Applea, Googlea i Microsofta. Lider po broju zaposlenih žena svakako je Netflix, gdje od ukupnog broja zaposlenih 43 posto čine žene. Uz to, na rukovodećim pozicijama je 41 posto žena i što se tiče striktno tehnoloških poslova, 28 posto čine žene.

Odmah do je Amazon s 39 posto žena na radnom mjestu, a 25 posto ih je na rukovodećim pozicijama u kompaniji. Nažalost, Amazon nije objavio brojke o ženama na radnim mjestima koja se tiču striktno tehnoloških poslova.

Najgore stoji uvjerljivo Microsoft, iako je uz Apple najstarija tehnološka kompanija na listi. Samo 26 posto žena radi u Microsoftu, njih 19 posto na tehnološkim pozicijama i 19 posto na rukovodećima...URL članka Tehnološkim svijetom i dalje dominiraju muškarci