Snažan rast Ciscovih prihoda i dobiti

Cisco je ostvario najveći kvartalni prihod u povijesti tvrtke. U prvom fiskalnom tromjesečju 2023. prihod je iznosio 13,6 milijardi dolara, što je rast od 6 posto.

Neto dobit u tom je razdoblju pala 10 posto na 2,7 milijardi dolara. Cisco je ostvario 10,3 milijarde dolara prihoda povezanih s proizvodima, što je povećanje od 8 posto, iako su usluge ostale nepromijenjene na 3,4 milijarde dolara. Ukupni prihod od softvera porastao je za 5 posto na godišnjoj razini, a pretplate na softver porasle su za 11 posto.

Tijekom razgovora o zaradi, glavni izvršni direktor tvrtke Chuck Robbins primijetio je redizajn mnogih proizvoda i radnje poduzete tijekom nekoliko kvartala za ublažavanje problema u opskrbnom lancu dale su pozitivne rezultate. "Bili smo ohrabreni onim što smo vidjeli sa skromnim poboljšanjem u dostupnosti određenih komponenti, budući da su se nestašice nastavile smanjivati od prošlog kvartala“, tvrdi Robbins.

Primijetio je da smanjenje ograničenja opskrbe sada oslobađa softverske pretplate koje su stajale u zaostatku povezujući se s neisporučenim hardverom. "Naš poslovni model je otporan s 43 posto našeg prihoda koji se sada ponavlja, što je vrlo važno dok se snalazimo u trenutnom makrookruženju", rekao je Robbins.URL članka Snažan rast Ciscovih prihoda i dobiti