Serengeti postaje prvi lokalni Appian partner u Hrvatskoj

Iako je ova godina mnogim industrijama donijela ozbiljne izazove, pa i promjene paradigmatskih modela, hrvatskoj IT industriji, čini se 2020. godina prilično je sklona. Tako i za Serengeti, hrvatsku konzultantsku tvrtku koja pruža usluge razvoja enterprise rješenja i jedna je od najvećih developerskih tvrtki u Hrvatskoj, ova godina je donijela puno uspjeha.

Iz Appiana, kompanije za cloud computing sa sjedištem u američkoj Virginiji, koja je dio tvrtke Dulles Technology, stiže vijest da je Serengeti izabran za prvog lokalnog Appian partnera u Hrvatskoj, ali i našoj cijeloj regiji. Appian nudi automatiziranu low-code platformu koja ubrzava razvoj važnih poslovnih aplikacija. Brojne najveće svjetske organizacije koriste Appian aplikacije za poboljšanje korisničkog iskustva, postizanje operativne izvrsnosti te jednostavnije globalno upravljanje rizicima i usklađenosti. Spomenimo samo neke od njih: KPMG, Deloitte, Daimler, Bayer, gsk, Hella te Lavazza.

„Čast nam je i zadovoljstvo što je tvrtka Serengeti postala ovlašteni Appian partner. Ovo partnerstvo će imati ključnu ulogu za naš rast u Hrvatskoj“, rekao je Erik de Haas, Appian VP Partners EMEA & ACAP.

„Kombinacijom njihovih konzultantskih usluga i usluga razvoja enterprise rješenja, očekujemo sjajne stvari u 2021. godini i u budućnosti općenito.“, ističe de Haas.

Appianov izbor partnera je pokazatelj da su iznimna reputacija Serengetija, odlične ocjene od strane klijenata, duboka ekspertiza enterprise software developmenta, iskustvo rada u zapadnim zemljama, široke kompetencije u BPM području (Business Process Management) prepoznate i u međunarodnoj IT zajednici. Serengetijevi certificirani Appian stručnjaci predstavljaju dodanu vrijednost za uspostavu ovog vrijednog partnerstva.

„Ovo partnerstvo s Appianom, koji je po Gartner magic quadrantu leader u čak 3 povezana područja: Enterprise Low-Code Application Platforms (LCAP), BPM i Case Management omogućit će nam daljnju izgradnju naših specijalističkih znanja, konzultantskih kompetencija i domenskog poznavanja pojedinih industrija. Koliko je Appian snažan partner najbolje govori podatak da su njihovi klijenti 9 od top 10 biotehnoloških i farmaceutskih kompanija, 6 od top 10 svjetskih osiguravatelja te 13 od 20 vodećih svjetskih banaka“, rekao je izvršni direktor Serengetija Goran Kalanj.

„Ovim partnerstvom Serengeti se svrstava uz bok svjetski priznatih konzultanata poput KPMG-a, Deloittea, ili Accenturea, koji također nose status Appian partnera“, pojašnjava Kalanj.

Serengetiju će ovo partnerstvo omogućiti daljnji razvoj BPM i RPA (Robot Process Automatization) kompetencija te rad na projektima modernizacije enterprise sustava u Hrvatskoj i inozemstvu. S druge strane, klijentima će omogućiti lakšu automatizaciju poslovnih procesa, robotizaciju i modernizaciju aplikacija na bazi Gartner market leading BPM platforme.

Nakon što su iz Serengetija početkom listopada objavili da su postali suvlasnikom RedAI aplikacije, početkom studenog odjeknula je novost o dobivanju važnog klijenta u Kaliforniji, samom srcu svjetske IT industrije, ovu godinu zaključuju s ukupno 4 nagrade od nezavisne platforme za B2B recenzije - Clutch. Prva Clutch nagrada koju su dobili ove godine je iz kategorije Top 5 Croatian B2B Company. Preostale tri nagrade koje su dobili početkom zadnjeg mjeseca ove godine su iz kategorija Top 1000 svjetskih kompanija, Top 100 brzo rastućih i Top 100 kompanija održivog rasta. Clutch, kao nezavisna platforma za rangiranje poslovnih tvrtki, svoje nagrade dodjeljuje na temelju recenzija koje im klijenti daju izravno. Tu su i drugi objektivni kriteriji poput prihoda, godišnje stope rasta te apsolutne stope rasta prihoda.

„Iznimno sam ponosan na naše zaposlenike zato što su oni svojim znanjem SCRUM i DevOps metodologija te njegovanjem naših kompanijskih vrijednosti pridonijeli tome da se vrlo uspješno nosimo s novim izazovima. Kvalitetu tog rada potvrđuju i nagrade koje smo osvojili, a koje se temelje upravo na zadovoljstvu naših klijenata koji su u stalnom kontaktu s našim zaposlenicima. Kontinuirano ulažemo u stručno i tehničko znanje naših zaposlenika, kao i u našu kulturu zato što i uvjetima rasta želimo zadržati naš obiteljski duh što je najviše došlo do izražaja upravo u ovoj posebnoj godini kada smo osvojili nekoliko nagrada za redom“, zaključuje Kalanj.URL članka Serengeti postaje prvi lokalni Appian partner u Hrvatskoj