Samsung ponovno obara rekorde u dobiti

Nakon HTC-ovog izvješća o gubicima u trećem kvartalu, Samsung za isti kvartal predviđa ostvarivanje operativne dobiti od 9,3 milijarde dolara. Ostvarivanje 9,3 milijardi dolara operativne dobiti za Korejsko giganta bi značilo obaranje još jednog rekorda u dobiti. Te su strahovi o nedovoljnoj prodaji Galaxy S4 modela bili neutemeljeni, a kompanija je prodala popriličan broj baš tih ali i drugih telefona.

Ove brojke koje su stigle iz Samsunga su nerevidirane, te se krajem mjeseca očekuje više službenih informacija vezanih za Samsung, HTC ali i za ostale kompanije na tržištu. Prema navodima iz Samsunga, očekivani operativni profit iznosio bi između 9,2 i 9,6 milijardi dolara, te bi prema ovim očekivanjima operativni profit u ovom kvartalu bio veći za 5 posto u odnosu na drugi kvartal ove godine, a u odnosu na prethodnu godinu bio bi veći za 24 posto .

Samsungova operativna dobit u drugom kvartalu narasla je za 47 posto u odnosu na isto razdoblje 2012 godine. Ali, operativna dobit Samsungovog mobilnog odjela , koja čini oko 66 posto svih prihoda, je pala za 3,5 posto u odnosu na prethodni kvartal, što je navelo vodeće analitičare na uvjerenje kako se Galaxy S4 uređaj nije prodavao onako dobro kako su se oni nadali.URL članka Samsung ponovno obara rekorde u dobiti