"Programirajte" aplikacije za iOS bez znanja programiranja

Kako vam se sviđa ideja da se sa nimalo programerskog iskustva okušate kao kreator aplikacija za svog mobilnog ljubimca? Jednostavno stvaranje aplikacija postalo je veliki fenomen u posljednjih godinu dana te su se mnoge tvrtke ubacile u ovaj „biznis“.

Najnovija pridošlica malom krugu usluga za stvaranje aplikacija je AppArchitect koji omogućuje izgradnju aplikacija prilagođenih iPhone i iPad uređajima pomoću jednostavnog drag-and-drop sučelja. Dakle 0% iskustva za vlastitu iPhone aplikaciju, zvuči zaista primamljivo.

Kako će ovaj AppArchitect sustav funkcionirati? Doista jednostavno, nakon prijavljivanja odmah će vam se postaviti pitanje želite li napraviti iPad ili iPhone aplikaciju, a nakon tog odabira biti ćete preusmjereni direktno na svojevrsnu nadzornu ploču na kojoj će Screen tab i Library tab bit spremni za modificiranje gdje ćete moći odabrati pozadinsku fotografiju, te Properties tab gdje se možete poigrati sa stajlingom svoje aplikacije. Sve to se veoma jednostavno može napraviti putem drag-and-drop opcije kojom možete dodavati pozadine, slike, tekst, karte ili linkove.

Sljedeći korak u vašem malom projektu biti će testiranje i pregled aplikacije prije slanja App Storeu na odobrenje.

Ova aplikacija jedinstvena je, kako kaže suosnivač Ilya Zatulovskiy, po tome što ne postoje predlošci ikakve vrste, dakle cijeli app će biti proizvod vaše mašte i volje, što s druge strane može i biti maleni problem jer ćete morati dobro razmisliti kako želite da vaša aplikacija izgleda prije nego li ju krenete izrađivati.

Ipak, ova model bez predložaka daje mladim poduzetnicima i kreativcima više slobode poput  pravih app developera.  Jedina stvar koji nećete moći napraviti unutar ove aplikacije je vlastita igra, no ako razmišljate da je stvaranje aplikacije dovoljna igra sama po sebi to vas neće obeshrabriti.

Cijela ideja pokretanja AppArchitecta započela je 2011. godine kada su napisani prvi kodovi, i od tada je tvrtka u konstantnom usponu, što financijskom, što inovacijskom. Budući da se cijela industrija usluga za stvaranje aplikacija vrlo brzo širi  AppArchitect je uspio biti prvi u web-based alatima bez ikakvih ograničenja poput predložaka te je nakon 4 mjeseca i 400 testera danas dostupan svima.

Prvih nekoliko mjeseci  od objavljivanja, AppArchitect usluga će biti besplatna  za sve, poslovni model uključiti će objavljivačku naknadu za slanje aplikacije na App Store te ima potencijal za pretplatničke usluge za aplikacije koje koriste push obavijesti, backend usluge ili analitiku.

Za sada, AppArchitect je dostupan samo za iOS, ali će se uskoro proširiti i za Androide i ostale platforme. Pritom ipak treba reći da će to biti za osnovne aplikacije, no za one složenije kako bi nekad rekli „bez znanja nema imanja“.URL članka "Programirajte" aplikacije za iOS bez znanja programiranja