Po prvi puta u posljednje dvije godine Samsung je zabilježio pad profita

Samsung je petak objavio izvješće o financijskim rezultatima za četvrti kvarta, u kojem navode da su ostvarili dobit od 7,7 milijardi dolara, što je 18 posto manje u odnosu na prethodni kvartal. Brojke u izvješću također pokazuju da je Samsung pao za 11 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca.

Samsungova mobilna divizija je isto tako zabilježila pad operativnih prihoda od 18 posto u odnosu na prethodni kvartal. Kvartalnoj zaradi kompanije također su naštetila plaćanja i valutne fluktuacija.

Tvrtkin voditelj odnosa s investitorima Robert Yi naveo je da će se kvartalni trendovi prihoda nastaviti i u 2014. godini, koja će u prvoj polovici biti obilježena slabim rezultatima, dok se za drugu polovicu godine očekuju jaki rezultati.

Samsung je u posljednjih nekoliko godina toliko povećao svoje smartphone poslovanje, da je u 2012. godini nadmašio Nokiu i postao najvećim svjetskim proizvođačem mobilnih telefona. Međutim, glavni rivali kao što je Apple, spriječili su Samsung da u potpunosti dominira tržištem.

Tvrtkin pad dobiti može biti znak da potrošači čekaju dolazak dugo očekivanog Samsung Galaxy S5 telefona, čije je lansiranje obilježeno kao jedno od najvećih predstavljanja noviteta u 2014. godini.URL članka Po prvi puta u posljednje dvije godine Samsung je zabilježio pad profita