Philips Electronics objavio godinji izvještaj o održivosti razvoja

Tvrtka Philips Electronics izvijestila je kako su njezini “zeleni proizvodi” zaradili ukupno 11,3 milijarde eura u 2012., čime su ostvarili 45% ukupnih prihoda prodaje te značajan pomak u pogledu održivog razvoja kompanije zadanog u strategiji EcoVision do 2015. godine.

Poslovna divizija zdravstvenih proizvoda ostvarila je najveći nominalni rast prodaje "zelenih proizvoda" s čak 36% te proširila svoj proizvodni program sa 16 novih inovacija s ciljem poboljšanja liječenja pacijenata i dostupnosti zdravstvene skrbi uz istovremeno smanjenje štetnih utjecaja na okoliš.

"Ponosni smo što možemo izvijestiti kako Philips danas poboljšava život svake četvrte osobe na zemlji, a naš cilj je da poboljšamo život za 3 milijarde ljudi godišnje do 2025. u sklopu vizije razvoja naše tvrtke", izjavio je Jim Andrew, predsjednik Odbora za održivi razvoj i direktor odjela Strategija & Inovacija u Philipsu.

Philips je priopćio da je u sklopu petogodišnjeg plana ostvareno smanjenje emisija ugljika od 25%, a najzaslužniji za rezultat su programi uštede energije u najvećim pogodinoma, ekološkoj logistici, smanjenom opsegu putovanja te povećanoj upotrebi obnovljivih izvora energije.

U 2012. Philips je uložio 569 milijuna u zelene inovacije. Philipsov odjel rasvjete predvodio je investicije s više od 325 milijuna eura uloženih u inovacije usmjerene prema LED revoluciji čiji je cilj znatno smanjiti emisije ugljičnog dioksida prelaskom na energetski učinkovitu rasvjetu.

U odjelu potrošačke elektronike Philips je uveo novost svojim obvezivanjem izbacivanja polivinil klorida (PVC) i bromiranih protupožarnih retardanata (BFR) iz svih svojih proizvoda, a novost je što su svi espresso aparati za kavu proizvedeni prošle godine bili izrađeni bez upotrebe navedenih materijala.

Investicije u odjelu zdravstvenih proizvoda i opreme idu u smjeru opremanja "zelenih bolnica" i smanjenog utjecaja zdravstvenih ustanova na okoliš. Ovu predanost Philipsa prepoznao je i COCIR (www.cocir.org) koji je odabrao Philipsov uređaj za magnetsku rezonancu (MRI) kao predvodnika industrije za energetski učinkoviti MRI koji ima 22% nižu prosječnu potrošnju energije.URL članka Philips Electronics objavio godinji izvještaj o održivosti razvoja