Philips Electronics objavio godinji izvještaj o održivosti razvoja

Philips Electronics objavio godinji izvještaj o održivosti razvoja

Tvrtka Philips Electronics izvijestila je kako su njezini “zeleni proizvodi” zaradili ukupno 11,3 milijarde eura u 2012., čime su ostvarili 45% ukupnih prihoda prodaje te značajan pomak u pogledu održivog razvoja kompanije zadanog u strategiji EcoVision do 2015. godine.

Poslovna divizija zdravstvenih proizvoda ostvarila je najveći nominalni rast prodaje "zelenih proizvoda" s čak 36% te proširila svoj proizvodni program sa 16 novih inovacija s ciljem poboljšanja liječenja pacijenata i dostupnosti zdravstvene skrbi uz istovremeno smanjenje štetnih utjecaja na okoliš.

"Ponosni smo što možemo izvijestiti kako Philips danas poboljšava život svake četvrte osobe na zemlji, a naš cilj je da poboljšamo život za 3 milijarde ljudi godišnje do 2025. u sklopu vizije razvoja naše tvrtke", izjavio je Jim Andrew, predsjednik Odbora za održivi razvoj i direktor odjela Strategija & Inovacija u Philipsu.

Philips je priopćio da je u sklopu petogodišnjeg plana ostvareno smanjenje emisija ugljika od 25%, a najzaslužniji za rezultat su programi uštede energije u najvećim pogodinoma, ekološkoj logistici, smanjenom opsegu putovanja te povećanoj upotrebi obnovljivih izvora energije.

U 2012. Philips je uložio 569 milijuna u zelene inovacije. Philipsov odjel rasvjete predvodio je investicije s više od 325 milijuna eura uloženih u inovacije usmjerene prema LED revoluciji čiji je cilj znatno smanjiti emisije ugljičnog dioksida prelaskom na energetski učinkovitu rasvjetu.

U odjelu potrošačke elektronike Philips je uveo novost svojim obvezivanjem izbacivanja polivinil klorida (PVC) i bromiranih protupožarnih retardanata (BFR) iz svih svojih proizvoda, a novost je što su svi espresso aparati za kavu proizvedeni prošle godine bili izrađeni bez upotrebe navedenih materijala.

Investicije u odjelu zdravstvenih proizvoda i opreme idu u smjeru opremanja "zelenih bolnica" i smanjenog utjecaja zdravstvenih ustanova na okoliš. Ovu predanost Philipsa prepoznao je i COCIR (www.cocir.org) koji je odabrao Philipsov uređaj za magnetsku rezonancu (MRI) kao predvodnika industrije za energetski učinkoviti MRI koji ima 22% nižu prosječnu potrošnju energije.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Trećina britanskih tvrtki planira preseliti poslovanje

INFOGRAFIKA: Trećina britanskih tvrtki planira preseliti poslovanje

17.04.2019. komentiraj

Brexit je i dalje neizvjesan, a kompanije koje su svih ovih godina boravka Velike Britanije u Europskoj uniji poslovale na njenom teritoriju, uvelike razmišljanju o preseljenju ili je to već učinila. No, ono što brine jest da čak trećina britanskih kompanija razmišlja o istom potezu.

Potrošnja na sustave umjetne inteligencije ove godine će skočiti na 35,8 milijardi dolara

Potrošnja na sustave umjetne inteligencije ove godine će skočiti na 35,8 milijardi dolara

17.04.2019. komentiraj

Svjetska potrošnja na sustave vezane uz umjetnu inteligenciju dosegnut će prema prognozi IDC-a 35,8 milijardi američkih dolara ove godine, što je rast od 44 posto u odnosu na 2018. S obzirom da industrije trenutno bilježe velike investicije u projekte koji se tiču umjetne inteligencije, a riječ je o softveru, do 2022. bit potrošnja trebala iznositi 79,2 milijarde dolara.

Troškovi upravljanja podacima organizacije stoje 2 milijuna dolara godišnje

Troškovi upravljanja podacima organizacije stoje 2 milijuna dolara godišnje

17.04.2019. komentiraj

Globalne organizacije ulažu velike napore kako bi stekle konkurentske prednosti u današnjoj digitalnoj ekonomiji, ali istovremeno ne uspijevaju učinkovito upravljati svojim podacima, što ih u konačnici košta milijune dolara u pogledu izgubljene produktivnosti i propuštenih prilika, otkrilo je novo istraživanje koje je naručio Veritas Technologies, vodeća tvrtka na tržištu rješenja za zaštitu podataka u poslovnim okruženjima i softverskih rješenja za pohranu podataka.