Philips Electronics objavio godinji izvještaj o održivosti razvoja

Philips Electronics objavio godinji izvještaj o održivosti razvoja

Tvrtka Philips Electronics izvijestila je kako su njezini “zeleni proizvodi” zaradili ukupno 11,3 milijarde eura u 2012., čime su ostvarili 45% ukupnih prihoda prodaje te značajan pomak u pogledu održivog razvoja kompanije zadanog u strategiji EcoVision do 2015. godine.

Poslovna divizija zdravstvenih proizvoda ostvarila je najveći nominalni rast prodaje "zelenih proizvoda" s čak 36% te proširila svoj proizvodni program sa 16 novih inovacija s ciljem poboljšanja liječenja pacijenata i dostupnosti zdravstvene skrbi uz istovremeno smanjenje štetnih utjecaja na okoliš.

"Ponosni smo što možemo izvijestiti kako Philips danas poboljšava život svake četvrte osobe na zemlji, a naš cilj je da poboljšamo život za 3 milijarde ljudi godišnje do 2025. u sklopu vizije razvoja naše tvrtke", izjavio je Jim Andrew, predsjednik Odbora za održivi razvoj i direktor odjela Strategija & Inovacija u Philipsu.

Philips je priopćio da je u sklopu petogodišnjeg plana ostvareno smanjenje emisija ugljika od 25%, a najzaslužniji za rezultat su programi uštede energije u najvećim pogodinoma, ekološkoj logistici, smanjenom opsegu putovanja te povećanoj upotrebi obnovljivih izvora energije.

U 2012. Philips je uložio 569 milijuna u zelene inovacije. Philipsov odjel rasvjete predvodio je investicije s više od 325 milijuna eura uloženih u inovacije usmjerene prema LED revoluciji čiji je cilj znatno smanjiti emisije ugljičnog dioksida prelaskom na energetski učinkovitu rasvjetu.

U odjelu potrošačke elektronike Philips je uveo novost svojim obvezivanjem izbacivanja polivinil klorida (PVC) i bromiranih protupožarnih retardanata (BFR) iz svih svojih proizvoda, a novost je što su svi espresso aparati za kavu proizvedeni prošle godine bili izrađeni bez upotrebe navedenih materijala.

Investicije u odjelu zdravstvenih proizvoda i opreme idu u smjeru opremanja "zelenih bolnica" i smanjenog utjecaja zdravstvenih ustanova na okoliš. Ovu predanost Philipsa prepoznao je i COCIR (www.cocir.org) koji je odabrao Philipsov uređaj za magnetsku rezonancu (MRI) kao predvodnika industrije za energetski učinkoviti MRI koji ima 22% nižu prosječnu potrošnju energije.

Još iz kategorije

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

15.02.2019. komentiraj

Od ovog su tjedna otvorene prijave za peto izdanje start-up natjecanja PowerUp! Sudionici će se natjecati za glavnu nagradu od čak 50 tisuća eura i priliku za razvoj poslovanja na globalnoj razini.

Krajem siječnja blokirano 18.854 poslovna subjekta i 264.586 građana

Krajem siječnja blokirano 18.854 poslovna subjekta i 264.586 građana

15.02.2019. komentiraj

Zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 31. siječnja 2019. godine, bila su blokirana 18 854 poslovna subjekta, što je za 108 ili za 0,6 % manje u odnosu na prosinac 2018.  Ukupan iznos neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata iznosio je 6,59 milijardi kn, što je za 320,85 milijuna kn (4,6 %) manje u odnosu na prosinac prošle godine.

Cloud, nove tehnologije i 5G će pogurati tehnološki sektor na nove rekordne vrijednosti

Cloud, nove tehnologije i 5G će pogurati tehnološki sektor na nove rekordne vrijednosti

13.02.2019. komentiraj

Tehnološka industrija prema prognozi bi trebala rasti četiri posto u ovoj godini i dosegnuti pet bilijuna američkih dolara, s tim da postoji mogućnost da rast dosegne i 6,4 posto, ali i svega 1,5 posto, stoji u izvješću CompTIA. Razlog moguće negativnije prognoze leži u činjenici da je na globalnoj razini moguće usporavanje ekonomskog rasta općenito pa bi svaka industrija mogla patiti.