Philips Electronics objavio godinji izvještaj o održivosti razvoja

Philips Electronics objavio godinji izvještaj o održivosti razvoja

Tvrtka Philips Electronics izvijestila je kako su njezini “zeleni proizvodi” zaradili ukupno 11,3 milijarde eura u 2012., čime su ostvarili 45% ukupnih prihoda prodaje te značajan pomak u pogledu održivog razvoja kompanije zadanog u strategiji EcoVision do 2015. godine.

Poslovna divizija zdravstvenih proizvoda ostvarila je najveći nominalni rast prodaje "zelenih proizvoda" s čak 36% te proširila svoj proizvodni program sa 16 novih inovacija s ciljem poboljšanja liječenja pacijenata i dostupnosti zdravstvene skrbi uz istovremeno smanjenje štetnih utjecaja na okoliš.

"Ponosni smo što možemo izvijestiti kako Philips danas poboljšava život svake četvrte osobe na zemlji, a naš cilj je da poboljšamo život za 3 milijarde ljudi godišnje do 2025. u sklopu vizije razvoja naše tvrtke", izjavio je Jim Andrew, predsjednik Odbora za održivi razvoj i direktor odjela Strategija & Inovacija u Philipsu.

Philips je priopćio da je u sklopu petogodišnjeg plana ostvareno smanjenje emisija ugljika od 25%, a najzaslužniji za rezultat su programi uštede energije u najvećim pogodinoma, ekološkoj logistici, smanjenom opsegu putovanja te povećanoj upotrebi obnovljivih izvora energije.

U 2012. Philips je uložio 569 milijuna u zelene inovacije. Philipsov odjel rasvjete predvodio je investicije s više od 325 milijuna eura uloženih u inovacije usmjerene prema LED revoluciji čiji je cilj znatno smanjiti emisije ugljičnog dioksida prelaskom na energetski učinkovitu rasvjetu.

U odjelu potrošačke elektronike Philips je uveo novost svojim obvezivanjem izbacivanja polivinil klorida (PVC) i bromiranih protupožarnih retardanata (BFR) iz svih svojih proizvoda, a novost je što su svi espresso aparati za kavu proizvedeni prošle godine bili izrađeni bez upotrebe navedenih materijala.

Investicije u odjelu zdravstvenih proizvoda i opreme idu u smjeru opremanja "zelenih bolnica" i smanjenog utjecaja zdravstvenih ustanova na okoliš. Ovu predanost Philipsa prepoznao je i COCIR (www.cocir.org) koji je odabrao Philipsov uređaj za magnetsku rezonancu (MRI) kao predvodnika industrije za energetski učinkoviti MRI koji ima 22% nižu prosječnu potrošnju energije.

Još iz kategorije

Multinorm - slavonska priča o globalnom uspjehu

Multinorm - slavonska priča o globalnom uspjehu

22.10.2019. komentiraj

Kada direktor jedne hrvatske tvrtke koja posluje s globalnim automobilskim divovima kao što su BMW, Volkswagen i Audi kaže da njegova tvrtka prebrzo raste, znate da je riječ o nesvakidašnjoj uspješnoj priči. Kada uz to još shvatite i da ta tvrtka posluje u Slavoniji, točnije u Gradištu, malom mjestu nedaleko od Županje, tada priča postaje još zanimljivija.

Usporavanje rasta robne razmjene EU

Usporavanje rasta robne razmjene EU

21.10.2019. komentiraj

Podatci o kretanju robne razmjene EU za prvih osam mjeseci konačno potkrepljuju činjenicu da se u ovoj godini bilježi usporavanje globalnog rasta, globalne potražnje i obujma globalne robne razmjene. Točnije, vrijednost izvoza na godišnjoj je razini povećana 3,6% dok je u istom razdoblju prošle godine izvoz povećan 4,2%, a kod uvoza je godišnja stopa rasta smanjena s 5,3% na 4,6%. Pritom je riječ o nominalnom porastu na koji znatno utječe i tečaj.

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

20.10.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv u svojim je novim prostorima predstavila dosadašnje poslovne rezultate te budeće planove razvoja i novih investicija u Hrvatskoj i regiji. Ova globalna tvrtka u Hrvatskoj je pod imenom Vertiv Croatia prisutna od 2017. godine, a danas zapošljava više od 200 stručnjaka. Vertiv Croatia je ujedno i prodajno servisni centar za 20 zemalja, proizvodni centar za EMEA regiju te Vertiv svjetski centar na polju dizajniranja podatkovnih centara. Zahvaljujući ekspertizi, inovacijama i kreativnosti domaćih stručnjaka, kompanija Vertiv Croatia bilježi brz napredak i razvoj, a u protekloj godini zabilježila je prihode u iznosu od 350 milijuna kuna.