Nagradu Grada Zagreba na Zagreb Connect konferenciji osvojio Vollo

Nagradu Grada Zagreba na Zagreb Connect konferenciji osvojio Vollo

Foto: Ilustracija / Antonio Jularić

Vollo, online servis za pretragu, usporedbu i kupnju autobusnih karata, dobio je nagradu Grada Zagreba na Zagreb Connect startup konferenciji. Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje se startupima sa sjedištem u Zagrebu, a Vollo timu donijela je 5000 eura te godinu dana inkubacije u Tehnološkom Parku Zagreb.

Uz nagradu Grada Zagreba, Vollo je osvojio put u Tel Aviv, koji će članovi tima iskoristiti za upoznavanje i umrežavanje sa živahnom izraelskom startup scenom.

U protekla tri mjeseca, hrvatski servis za kupnju autobusnih karata online proglašen je najboljim hrvatskim startupom u ranoj fazi razvoja na CESA (Central European Startup Awards) natjecanju, nominiran je među najboljih 100 startupa srednjoistočne i južne Europe na Startup Istanbul Challengeu te je ušao u top 13 startupa na Catch pitch izazovu u Beogradu.

Vollo je također dobio investiciju predakceleracijskog programa StartUp Factory Zagreb, zajedno s mentorskom i konzultantskom podrškom te pravom na tromjesečno korištenje uredskog prostora.

Zagreb Connect je startup konferencija na kojoj mlade firme potencijalnim investitorima, poslovnim anđelima i ulagačkim institucijama predstavljaju svoje ideje. Ove godine, Zagreb Connect konferencija je, u suradnji s Hrvatskom mrežom poslovnih anđela (CRANE), postala dijelom europske konferencije poslovnih anđela EBAN Winter University 2016. Obje konferencije zajedno su okupile 1700 sudionika, 400 poslovnih anđela te 100 startupa.

Vollo je online servis za pretragu, usporedbu i kupnju autobusnih karata za domaće i međunarodne linije. U Vollo tražilici nalazi se preko 70 tisuća linija i 2,2 milijuna kombinacija za putovanje autobusom u 20-ak europskih zemalja. Uz pomoć 120 partnera, Vollo je autobusnim linijama uspio povezati cijelu Hrvatsku te sjevernu i južnu Europu.

Još iz kategorije

VELIKA ICT ANALIZA: Gdje su najviše prosječne neto plaće u softverskoj industriji

VELIKA ICT ANALIZA: Gdje su najviše prosječne neto plaće u softverskoj industriji

23.08.2019. komentiraj

Završavamo s najzanimljivijim dijelom analize domaće softverske industrije i to prosječno isplaćenim neto plaćama. Već je bilo podosta čitatelja koji su pitale kada će rang lista po plaćama pa evo je i to prema dva kriterija – najveća prosječna isplaćena neto plaća i to TOP 100 tvrtki i onda od tih TOP 100 tvrtki ranglista prema broju zaposlenih jer budimo jasni ima mnogo tvrtki koje imaju svega jednog djelatnika i stoga isplaćena neto prosječna plaća i nije usporediva ako uzmemo samo analizu tko je gdje po broju zaposlenih.

VELIKA ICT ANALIZA: Visoka novostvorena vrijednost u softverskoj industriji

VELIKA ICT ANALIZA: Visoka novostvorena vrijednost u softverskoj industriji

22.08.2019. komentiraj

Ukupna novostvorena vrijednost u softverskom segmentu ICT industrije u Hrvatskoj dosegla je 5,17 milijardi kuna uz jako dobar rast na godišnjoj razini od čak 14,38 posto, pokazuje analiza poslovanja domaćih softverskih tvrtki za prošlu godinu koju je ICTbusiness.info proveo zajedno s  tvrtkom Bisnode i portalom Poslovna.hr.

VELIKA ICT ANALIZA: Softverski izvoz porastao 28,1 posto, a tko su najveći domaći softverski izvoznici

VELIKA ICT ANALIZA: Softverski izvoz porastao 28,1 posto, a tko su najveći domaći softverski izvoznici

21.08.2019. komentiraj

Izvoz softverske industrije u 2018. godini porastao je 28,1 posto i dosegao 4,243 milijarde kuna pokazuju podaci iz godišnjih financijskih izvješća ako se gleda samo segment softvera prema NKD-u. Na prvom mjestu s rastom od 6,17 posto smjestio se Span kojem je izvoz dosegao 172,22 milijuna kuna. Na drugom mjestu je vodnjanski Infobip, ali samo njegov hrvatski dio poslovanja, koji je u izvozu rastao 23,67 posto na 166,76 milijuna kuna.