Lenovu PC-ji nisu dovoljni - hoće i poslužitelje!

Prema nekim najavama Lenovo bi uskoro trebao doći u posjed IBM-ovog odjela za razvoj (i prodaju) System x x86 poslužitelja koji se temelje na standardnoj PC arhitekturi. Ukoliko je suditi prema dosadašnjem odnosu dviju tvrtki - u kojem je Lenovo kupovinom IBM-ove PC divizije postao drugi najveći proizvođač računala na svijetu, a IBM uspješno razvio portfelj poslovnih infrastruktura i usluga – novi bi ugovor mogao stvoriti dodatni poticaj za razvoj obiju tvrtki.

Naime, prodajom System x x86 poslovanja IBM bi došao u posjed dodatnih financijskih sredstava (reda veličine nekoliko milijardi američkih dolara) koje bi mogao uložiti u daljnje unaprjeđenje svojih najtraženijih tehnologija, proizvoda i usluga, a Lenovo bi mogućnošću ponude poslužiteljskih rješenja vrlo učinkovito nadopunio svoje iznimno uspješno PC poslovanje. Iako sam dogovor i pripadajući iznosi još nisu potvrđeni, krugovi bliski tvrtkama spominju da bi ovaj ugovor mogao vrijediti od 2,5 do čak 4,5 milijarde dolara.

U prilog vjerojatnosti dogovora govore i službeni podaci koji pokazuju da su IBM-ovi prihodi od prodaje System x proizvoda u prvom tromjesečju ove godine pali za 9 posto. S obzirom na takav razvoj situacije i sve veću konkurenciju i pritiske sa strane Della, HP-a, ali i Lenova u ovom segmentu, "ojačavanje" prokušanog partnera i usmjeravanje sredstava u segmente s manjom razinom konkurentnosti za IBM ima itekakvog smisla.

Prema svemu sudeći uskoro ćemo naziv "Lenovo" osim na prijenosnicima i osobnim računalima viđati i u poslužiteljskim sobama!URL članka Lenovu PC-ji nisu dovoljni - hoće i poslužitelje!