Lenovo, HPE i APC najbolji prema Canalysovu izvješću

Schneider Electric proglašen je „prvakom među dobavljačima” u regiji EMEA od strane neovisne analitičke kuće Canalys. Schneider Electricova tvrtka APC to priznanje dobila već drugu godinu zaredom. Izvještaj  Canalys Channel Leadership Matrix EMEA 2020 - objavljen je ovoga tjedna.

Schneider Electricov APC jedna je od sedam tvrtki koje su zadržale status „prvaka” dvije godine zaredom, zajedno s  tvrtkama HPE i Lenovo, s kojima je u savezu Alliance Partners. Naslov prvaka priznanje je „iznimnom postignuću” proizvođača i tvrtka Canalys ga dodjeljuje kompanijama koje ostvare znatno poboljšanje u području u kojem su već ostvarile vodeću ulogu u industriji i koje imaju zajedničke značajke, kao što su strateška usmjerenost razvoju poslovnih modela i težnja postizanju zajedničkog uspjeha.

Izvještaj Canalys Channel Leadership Matrix EMEA 2020 nastaje kao rezultat procjene kvalitete dobavljača tehnologija koji su se - spajajući iskustva partnera i korisnika s poslovnom profitabilnošću u područjima kao što su podrška, marketing i ostala – postavili kao globalni referentni standard. „Prvak” u tom izvještaju mora demonstrirati najviši mogući stupanj angažmana prema partnerima i istodobno ispunjavati sve njihove potrebe kroz lanac opskrbe, međusobne odnose, komunikaciju i upravljanje klijentima.

Canalys je Schneider Electricovu tvrtku APC proglasio vodećom na temelju brojnih faktora, posebno navodeći iznimno kvalitetnu tehničku podršku, učinkovitost u upravljanju odnosima s klijentima i lakoću poslovne suradnje, kao vodeća područja uspješnosti. Canalys je dodatno naglasio i činjenicu koja kaže kako je Schneider Electricova tvrtka APCposto  svoj sadašnji status i uspjeh ostvarila izvrsnom komunikacijom s partnerima i sustavnom gradnjom odnosa u svakom od prodajnih kanala. I sve to učinjeno je uz stalno unaprjeđivanje nagrađivanog programa za partnere, razvoj vještina upravljanja klijentima, treninzima prodajnih trenera, izvršavanje marketinške strategije te poticanjem i aktiviranjem partnera u svim najvažnijim područjima rasta.

„Velika je čast za našu kompaniju biti već drugu godinu zaredom proglašen prvakom u Canalysovoj matrici vodstva”, izjavio je Rob McKernan, viši potpredsjednik u tvrtki Schneider Electric Europe. „To je trenutak ponosa za naš nagrađeni APC tim, u vrlo neobičnoj godini koja je za cijeli naš sektor bila iznimno izazovna. Dobiveno priznanje još jednom pokazuje važnost inovativnosti, suradnje i pristupa koji partnera stavlja na prvo mjesto“, pojašnjava McKernan.

Canalysova matrica vodstva - Channel Leadership Matrix EMEA 2020 – sastoji se od četiri kategorije: prvaka, izazivača, rastućih i zalutalih. Svaka od tih kategorija obuhvaća tvrtke na različitoj razini rasta, razvoja i prepoznatosti u određenom IT kanalu. Canalys svoju matricu vodstva opisuje kao alat kojim „procjenjuje radni učinak dobavljača u određenom prodajnom kanalu, na temelju kombinacije prikupljenih povratnih informacija i neovisne analize” u segmentima kao što su strategija, ulaganja, izvedba i planirane inicijative.URL članka Lenovo, HPE i APC najbolji prema Canalysovu izvješću