J.P. Morgan podigao rejting HTC-a u stabilan

Problemi i slaba zarada obilježili su početak godine za HTC. J.P. Morgan snizio je rejting kompanije u prvom kvartalu ove godine, a razlozi loše zarade su problemi s dobavljačima i kašnjenje sa isporukama.

Nakon razočaravajućeg prvog kvartala, HTC se uhvatio u koštac sa problemima i prema posljednjim informacijama napori da se poboljša tržišna pozicija daju rezultate, te se HTC oporavlja od šokantnog početka godine i nada se podizanju rejtinga u narednim mjesecima.

J.P. Morgan je na temelju najnovijih podataka ponovno promjenio rejting HTC-a iz silaznog u stabilan, prilikom čega je Alvin Kwock, analitičar J.P. Morgana, izjavio kako je HTC u posljednja dva tjedna riješio većinu problema sa isporukom te time značajno poboljšao svoju poziciju.

HTC se nada dobroj prodaji najnovijeg HTC One uređaja te su u proteklim tjednima znatno poboljšali opskrbu i isporuku uređaja. S novim dobavljačima pošiljke HTC One uređaja će se nastaviti poboljšavati, te nakon 300 tisuća prodanih uređaja u ožujku i izgubljenog tržišnog udjela zbog kašnjenja isporuke HTC EVO 4G LTE uređaja na nekim tržištima, očekuje se da će u travnju porasti prodaja na 1.2 milijuna, te u svibnju na 2 milijuna uređaja.

Ove brojke ako se ostvare mogle bi u drugom kvartalu HTC-u pomoći da dosegne i više od 50% zarade u odnosu na prvi kvartal 2013 godine, no da bi se ove brojke ostvarile HTC će morati uložiti puno napora da bi osigurali toliku zaradu dok je konkurencija na tržištu sve jača, te im neće biti nimalo lak zadatak boriti se protiv tržišnog rivala Samsung-a.URL članka J.P. Morgan podigao rejting HTC-a u stabilan