Inovacije u industriji donose nagrade

Inovativna naponska tehnologija srednjenaponskih postrojenja kompanije Schneider Electric, koja umjesto SF6 koristi čisti zrak nominirana je za najprestižniju svjetsku industrijsku nagradu HERMES. Novo srednjenaponsko postrojenje koje koristi čisti zrak umjesto u industriji standardnog stakleničkog plina SF6, među tri je kandidata za ovogodišnje poželjno priznanje. Uz to, nova tehnologija srednjenaponskih postrojenja ušla je u 15 finalista za Nagradu za energetsku učinkovitost u industriji.

Prestižna međunarodna nagrada za tehnologiju HERMES priznanje je izvanrednim proizvodima i inovativnim rješenjima. Nagrada za energetsku učinkovitost u industriji (IEEA) priznanje je za izuzetnu energetsku učinkovitost koju omogućuju proizvođači i komunalne tvrtke. Deutsche Messe obje nagrade dodjeljuju svake godine na najvećem svjetskom industrijskom sajmu Hannover Messe.

„Industrijski i energetski svijet očito su usmjereni na energetsku dekarbonizaciju i učinkovitost, te sam počašćen što vidim Schneider Electric u centru pozornosti. Znamo kako je budućnost zelena i digitalna i drago nam je što smo prepoznati kao predvodnici na ovom području," rekao je Frederic Godemel, izvršni potpredsjednik Odjela za energetske sustave u Schneider Electric.

Srednjenaponsko postrojenje nominirano za nagrade koristi novu Schneider Electric tehnologiju prekidanja vakuuma (SVI)  s izolacijom od čistog zraka, što omogućuje nekorištenje SF6, uz zadržavanje prednosti kompaktnog fizičkog otiska, ekonomičnosti i pouzdanosti tradicionalne opreme koja koristi SF6. Schneider Electric izvijestio je o uspješnim pilot projektima primjene novog asortimana srednjenaponskih uređaja koji ne koriste SF6 u brojnim elektroenergetskim poduzećima, uključujući E.ON u Švedskoj, EEC Engie u Novoj Kaledoniji i GreenAlp u Francuskoj, te njihovom rastućom upotrebom, uključujući u privatnim elektroenergetskim mrežama, za komercijalne i industrijske primjene.

Dobitnici nagrada HERMES i IEEA će, umjesto proglašenja na otkazanom Hannover Messe eventu, biti proglašeni 14. srpnja tijekom Digitalnih dana na HANNOVER MESSE.URL članka Inovacije u industriji donose nagrade