INFOGRAFIKA: Nvidia usred krize s nedostatkom čipova ostvarila troznamenkasti rast prihoda

Nestašica poluvodiča utječe na apsolutno sve industrije vezane uz tehnologiju, što znači da je teško pronaći neku koje se to ne tiče. Ali, čak i u krizama neki prosperiraju - kao u ovom slučaju Nvidia.

Kroz drugi kvartal ove godine ta kompanija ostvarila je prihode od 5,7 milijardi američkih dolara, a najveći udio bio je gaming. Riječ je o 2,76 milijardi dolara prihoda od njega, a to je rast od 106 posto na godišnjoj razini.

Izniman rast, od 79 posto, bilježi i poslovanje vezano uz podatkovne centre pa je na njemu Nvidia ostvarila prihode od 2,05 milijardi dolara. Profesinalna vizualizacija donijela je 372 milijuna dolara i to je rast od 21 posto.

Pad bilježi tek automotivni dio, ali riječ je o jedan posto i 154 milijuna dolara prihoda. Ostali segmenti poslovanja "skočili" su za 137 posto uz prihode od 327 milijuna dolara.

Tako nešto može se zahvaliti odličnim grafičkim karticama, odnosno predstavljenim modelima 3060, 3070 i 3080 u veljači. Koji su doslovno razgrabljeni. Naravno, treba naglasiti i da Nvidia posluje na tržištu gdje vlada duopol, jedini konkurent joj je AMD.URL članka INFOGRAFIKA: Nvidia usred krize s nedostatkom čipova ostvarila troznamenkasti rast prihoda