INFOGRAFIKA: Kroz tablete puno bolja prodaja nego na pametnim telefonima

U posljednjih nekoliko godina, pametni telefoni i tableti postali su sastavni dio naših života i svakodnevnih rutina. Mobilni uređaji promjenili su način kako radimo, kako čitamo, kako knozumiramo sadržaj, ali i način kako kupujemo.

Prema istraživanju tvrtke Monetate koja se bavi izradom e-commerce poslovnih rješenja, tableti i pametni telefoni učestvovali su sa 27 posto prometa na e-commerce web stranicama u zadnjem kvartalu 2013. godine, što je porast od 18 posto spram istog kvartala u 2012.

Tableti u ovom segmentu prednjače ispred pametnih telefona, ali osim većeg broja posjetitelja, tableti su daleko ispred i po postotku konverzija spram pametnih telefona. Prema podacima iz istraživanja, korisnici tableta zapravo izvršavaju kupnju, dok korisnici pametnih telefona uglavnom pregledavaju proizvode i cijene, te se potom okreću većim uređajima ili odlaze direktno u trgovinu kako bi obavili kupnju.

Izvor: Statista ( http://www.statista.com/ )URL članka INFOGRAFIKA: Kroz tablete puno bolja prodaja nego na pametnim telefonima