INFOGRAFIKA: Facebook drži neslavan rekord u gubitku vrijednosti tvrtke

Facebook se promjenom imena u Meta doveo do situacije koja je bila očekivana - pada cijene dionice pa samim time i tržišne kapitalizacije. Ona je 3. veljače ove godine „izbrisala“ 252 milijarde američkih dolara!

No nije samo promjena imena, kao ni zaokret prema metaverzumu, utjecalo na ovako nešto. Naime, Facebook je kao društvena mreža zabilježio prekid rasta po pitanju novih korisnika. I sve to ostavilo je traga.

Time je Meta postala kompanija s najvećim gubitkom u jednom danu i na taj način "odgurala" Apple na drugo mjesto, koji ga je zaslužio gubitkom 180 milijardi dolara 3. rujna 2020. Iste je to godine, ali 15. ožujka Microsoft izgubio 178 milijardi dolara.

Tesla je 9. studenoga prošle godine ostala bez 140 milijardi u jednom danu, a Amazon 30. srpnja prošle godine bez 130 milijardi.

Ujedno, listu završava onaj koji i započinje, ali pod starim imenom. Facebook je 26. srpnja 2018. ostao bez 121 milijarde dolara...URL članka INFOGRAFIKA: Facebook drži neslavan rekord u gubitku vrijednosti tvrtke