IN2 prodan kanadskom Constellation Softwareu

IN2 prodan kanadskom Constellation Softwareu

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Jedna od najvećih domaćih IT kompanija, zagrebačka IN2 grupa, koja broji 12 tvrtki u cijeloj regiji i ima više od 650 zaposlenih, prodana je kanadskoj IT grupaciji Constellation Software iz Toronta, točnije tvrtki iz grupacije pod imenom Vela Operating Group, odnosno njihovoj kompaniji Aquila Software, informacija je koju smo dobili prije samo nekoliko sati i o čemu se na domaćem IT tržištu već dugo govori.

Konačnu potvrdu te informacije dao je i Constelation Software koji je izlistan na burzi u Torontu i to je objavio prije samo nekoliko minuta. Iako nisu objavljeni financijski detalji transakcije, na IT tržištu se procjenjuje da je ukupna vrijednost IN2 i veća od 25 milijuna eura.

„Stjecanje IN2-a predstavlja kontinuirani korak u našoj posvećenosti informatičkim rješenjima unutar regije. Mi smo uzbuđeni zbog kvalitete ljudi i klijenata IN2. Ono što je IN2 ostvario u posljednjih 25 godina je iznimno i nadamo se da ćemo poslovanje  u regiji temeljiti upravo na njihovim postignućima“, ističe Mike Byrne, glavni izvršni direktor tvrtke Aquila Software.

Kupac IN2 vrlo je zanimljiv po tome kako posluju u cijelom svijetu. Paze, kako sami tvrde, na korporativnu kulturu i kupuju uspješne kompanije i tako šire biznis. CSI ima više od 13 tisuća zaposlenih u svojim tvrtkama, kojih danas ima više od 200 u cijelom svijetu, i konsolidirane prihode od 2,1 milijardi dolara, a posluje kroz šest operativnih grupa i to u 100 zemalja u svijetu s više od 125 tisuća korisnika.

Što se tiče poslovanja IN2 grupe, prema dostupnim podacima za 2016. godinu ostvaren je ukupan konsolidirani prihod od 197,61 milijun kuna uz rast od 9.1 posto u odnosu na 2015. godinu. Konsolidirana neto dobit iznosila je 3,5 milijuna kuna uz rast od 23,6 posto u odnosu na godinu dana ranije.

„IN2 je jedna od prvih velikih hrvatskih, isključivo softverskih tvrtki. Svojim rastom sudjelovali smo u stvaranju IT tržišta i trendova u industriji te smo svojim rješenjima u privatnom i javnom sektoru kroz ovih 25 godina ostavili trag. Moja je želja da IN2 u sljedećim godinama postane globalna tvrtka u pravom smislu riječi i vjerujem da je naš novi vlasnik i strateški partner tvrtka Constellation Inc. pravi izbor za tu novu veliku etapu tvrtke. Htio bih dodati još nešto, jednako važno - naši klijenti na hrvatskom tržištu i u regiji i dalje će biti u središtu naše pozornosti", ističe Ante Mandić, osnivač tvrtke i predsjednik Uprave IN2.

Još iz kategorije

EU kaznila Google s 1,7 milijardi dolara zbog zlouporabe internet oglašavanja

EU kaznila Google s 1,7 milijardi dolara zbog zlouporabe internet oglašavanja

22.03.2019. komentiraj

Google se ponovno našao u problemmima jer Europska komisija “odrezala” mu je kaznu od 1,68 milijardi američkih dolara zbog zlouporabe dominantnog položaja na području internetskog oglašavanja, što se i nagađalo, samo nije bilo poznato kolika će točno novca ponajveća tehnološka kompanija na svijetu trebati platiti.

Google na čelu 50 najinovativnijih tvrtki

Google na čelu 50 najinovativnijih tvrtki

22.03.2019. komentiraj

Prvi put u posljednjih 13 godina došlo je do promjene na vrhu godišnjeg popisa najinovativnijih tvrtki po anketi Boston Consulting Group  Google je skočio na prvo mjesto, a Amazon na drugo, svrgnuvši tako dodatno Apple, koji je na samom vrhu od 2005. godine. Microsoft i Samsung zauzeli su četvrto, odnosno peto mjesto, i tako zaokružili popis prvih pet najinovativnijih tvrtki na svijetu.

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

19.03.2019. komentiraj

Velika Britanija krenula je stopama Donalda Trumpa i Sjedinjenih Američkih Država pa najavljuje stroži vizni režim, što je ponukalo Francusku da krene u potpuno drugom smjeru pa otvori svoje granice kao nikad prije, ali samo ako se radi o tehnološkim vizama.