IN2 prodan kanadskom Constellation Softwareu

IN2 prodan kanadskom Constellation Softwareu

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Jedna od najvećih domaćih IT kompanija, zagrebačka IN2 grupa, koja broji 12 tvrtki u cijeloj regiji i ima više od 650 zaposlenih, prodana je kanadskoj IT grupaciji Constellation Software iz Toronta, točnije tvrtki iz grupacije pod imenom Vela Operating Group, odnosno njihovoj kompaniji Aquila Software, informacija je koju smo dobili prije samo nekoliko sati i o čemu se na domaćem IT tržištu već dugo govori.

Konačnu potvrdu te informacije dao je i Constelation Software koji je izlistan na burzi u Torontu i to je objavio prije samo nekoliko minuta. Iako nisu objavljeni financijski detalji transakcije, na IT tržištu se procjenjuje da je ukupna vrijednost IN2 i veća od 25 milijuna eura.

„Stjecanje IN2-a predstavlja kontinuirani korak u našoj posvećenosti informatičkim rješenjima unutar regije. Mi smo uzbuđeni zbog kvalitete ljudi i klijenata IN2. Ono što je IN2 ostvario u posljednjih 25 godina je iznimno i nadamo se da ćemo poslovanje  u regiji temeljiti upravo na njihovim postignućima“, ističe Mike Byrne, glavni izvršni direktor tvrtke Aquila Software.

Kupac IN2 vrlo je zanimljiv po tome kako posluju u cijelom svijetu. Paze, kako sami tvrde, na korporativnu kulturu i kupuju uspješne kompanije i tako šire biznis. CSI ima više od 13 tisuća zaposlenih u svojim tvrtkama, kojih danas ima više od 200 u cijelom svijetu, i konsolidirane prihode od 2,1 milijardi dolara, a posluje kroz šest operativnih grupa i to u 100 zemalja u svijetu s više od 125 tisuća korisnika.

Što se tiče poslovanja IN2 grupe, prema dostupnim podacima za 2016. godinu ostvaren je ukupan konsolidirani prihod od 197,61 milijun kuna uz rast od 9.1 posto u odnosu na 2015. godinu. Konsolidirana neto dobit iznosila je 3,5 milijuna kuna uz rast od 23,6 posto u odnosu na godinu dana ranije.

„IN2 je jedna od prvih velikih hrvatskih, isključivo softverskih tvrtki. Svojim rastom sudjelovali smo u stvaranju IT tržišta i trendova u industriji te smo svojim rješenjima u privatnom i javnom sektoru kroz ovih 25 godina ostavili trag. Moja je želja da IN2 u sljedećim godinama postane globalna tvrtka u pravom smislu riječi i vjerujem da je naš novi vlasnik i strateški partner tvrtka Constellation Inc. pravi izbor za tu novu veliku etapu tvrtke. Htio bih dodati još nešto, jednako važno - naši klijenti na hrvatskom tržištu i u regiji i dalje će biti u središtu naše pozornosti", ističe Ante Mandić, osnivač tvrtke i predsjednik Uprave IN2.

Još iz kategorije

Netflixovi kvartali rezultati iznad svih očekivanja

Netflixovi kvartali rezultati iznad svih očekivanja

19.10.2018. komentiraj

Prihodi Netflixa dosegnuli su u trećem tromjesečju 4 milijarde dolara, 34 posto više nego godinu ranije. Netflixova čista dobit tako je u proteklom tromjesečju dosegnula 403 milijuna dolara, tri puta više nego u istom lanjskom razdoblju. Snažan rast prihoda i dobiti rezultat je snažnog rasta broja pretplatnika u trećem tromjesečju za 7 milijuna, na ukupno 137 milijuna u svijetu, što je za trećinu više nego što su analitičari očekivali. Pritom je u SAD-u broj novih pretplatnika porastao za 1,1 milijun, a u svijetu za 5,9 milijuna.

Rudari Bitcoina bilježe rekordne prihode, ali vrlo skromnu zaradu

Rudari Bitcoina bilježe rekordne prihode, ali vrlo skromnu zaradu

19.10.2018. komentiraj

Diar je proveo novo istraživanje te otkrio da iako cijena bitcoina jest 40 posto viša nego u istom razdbolju lani i bez obzira što su rudari ostvarili prihode od 4,7 milijardi američkih dolara u ovoj godini, rudarenje je manje profitabilno nego što je bilo prije 12 mjeseci.

Najčešći uzroci prekida rada IT sustava

Najčešći uzroci prekida rada IT sustava

18.10.2018. komentiraj

Velika većina američkih firmi suočila se s najmanje jednom disrupcijom informatičkih tehnologija (IT) kroz posljednjih 12 mjeseci, pokazuje to američki US Signal u svom radu 2018 IT Resiliency Survey. Konkretno, riječ je o 70 posto firmi i naravno da takvo stanje izaziva zabrinutost.