IDC zatvara ured u Hrvatskoj

Jedna od najvećih analitičkih kuća na svijetu koja se bavi analizom tehnološkog i IT sektora IDC-a odlučila se na reorganizaciju koja je zahvatila i Hrvatsku. To zapravo znači, kako saznaje ICTbusiness.info, preustroj i zatvaranje lokalnog hrvatskog ureda nakon 16 godina rada. Pritom treba naglasiti kako je prije gotovo godinu dana upravljanje hrvatskim uredom preuzo IDC-ev ured iz Beograda.

Prema dostupnim informacijama razloge ovakvoj odluci treba tražiti u činienici da ured nije bio profitabilan. Dio zaposlenika IDC-a u Hrvatskoj je dobio otkaze, dok je drugi dio na regionalnim funkcijama i nastavit će raditi za IDC. To zapravo znači zatvaranje lokalnog ureda jer neće biti više analitičara koji će pratiti samo hrvatsko tržište koje zbog veličine i reorganizacije IDC-a im nije toliko zanimljivo.

Upitali smo u IDC-ovom uredu u Beogradu o točnim razlozima ovakvog zatvaranja ureda u Hrvatskoj nakon 16 godina poslovanja kao dio IDC-a, a još prije toga još i pod IDC brandom, no do trenutka objave ovog teksta službeni odgovor nismo dobili.

S obzirom na to da je prije gotovo godinu dana upravljanje hrvatskim uredom IDC-a preuzeo ured IDC-a iz Beograda, za očekivati je da će IDC nastaviti pratiti i hrvatsko IT tržište, ali gotovo sigurno s puno manjim intenzitetom nego dosad.

Ovim gašenjem ureda u Hrvatskoj vjerojatno se gasi i IDC CIO klub kao i dodjela godišnje nagrade najboljim projektima i direktorima informatike u Hrvatskoj odnosno IDC CIO Awards. Ovo nisu baš najpovoljnije vijesti za hrvatsko tržište.URL članka IDC zatvara ured u Hrvatskoj