I RBA analitičari razočarani HT-om

Analitičari Raiffeisen Centrobank razočarani su rezultatom najjačeg hrvatskog telekom operatera, kao što su to bili i analitičari Erste banke ( /poslovanje/ht-ispod-ocekivanja-analiticara-erste-banke ) o čemu smo već pisali prije svega zbog visokih rezervacija za otpremnine.

Što se tiče ciljane cijene iz RBA poručuju kako se ona trenutno nalazi pod povećalom analitičara, te će naknadno biti objavljena jer dolazi do promjene analitičara koji prati HT. Dosadašnja ciljana cijena HT-ove dionice prema RBA bila je 256 kuna.

Što se tiče isplate dividende analitičari RBA procjenjivali su da će ona biti veća i da će iznositi 22 kune, tek neznatno manje od 22,14 koliko je bilo isplaćeno u 2011. Zanimljivo je da su posljednje vrijeme prema podacima sa Zagrebačke burze neki od najvećih kupaca HT-ovih dionica bili upravo mirovinski fondovi kojima upravlja RBA.

Kada je riječ o porezu prije poreza, kamata, amortizacije, deprecijacije (EBITDA) ona je na razini očekivanja prije nego se oduzmu jednokratne stavke kao što su bile otpremnine isplaćene svim zaposlenicima kompanije koji su je napustili u 2012. godini.URL članka I RBA analitičari razočarani HT-om