Huawei objavio polugodišnje poslovne rezultate i snažan rast prodaje uređaja

Huaweijeva tvrtka za uređaje potrošačke elektronike u prvom je ovogodišnjem polugodištu ostvarila vrlo dobre poslovne rezultate. Financijski su rezultati pratili rast cijele grupacije, a u potrošačkom segmentu zabilježili su snažan rast prodaje uređaja.

U prvih šest mjeseci 2018. isporučili su 95 milijuna pametnih telefona, a tijekom drugog kvartala popeli su se na drugo mjesto među proizvođačima, odnosno ostvarili bolji prodajni rezultat od Applea. Iz kompanije su također prošlog tjedna istaknuli ambiciju da do kraja 2019. u segmentu pametnih telefona skoče na prvo mjesto ispred trenutačno vodećeg Samsunga.

„Posljednjih šest mjeseci bili su izvanredni za Huawei Consumer Business Group, obilježeni snažnim rastom našeg poslovanja na svim tržištima i među svim proizvodnim linijama. Naš uspjeh dugujemo našoj predanosti inovacijama, te najvažnije, prema korisnicima. Huawei će zadržati fokus na kontinuiranom poboljšavanju naše ponude s naglaskom na rješenja umjetne inteligencije, oblaka te proširivanje Huaweijevog ekosistema“, izjavio je predsjednik Uprave Huawei CBG Richard Yu.

Performanse vodećih tržišta i onog srednjeg ranga pametnih telefona uvelike su povećale vrijednost brenda. Tako je Huawei zauzeo 25. mjesto na Brand Finance svjetskoj ljestvici 500 najjačih brendova u 2018. godini, 48. mjesto na BrandZ's ljestvici 100 najvrednijih globalnih brendova, te 79. mjesto na Forbesovoj ljestvici najvrednijih brendova. Valja naglasiti kako su jedina kineska kompanija koje je uspjela osigurati mjesto na Forbesovoj ljestvici.URL članka Huawei objavio polugodišnje poslovne rezultate i snažan rast prodaje uređaja