HT predstavio tražilicu za financijske podatke - Poslovni monitor

Najjači domaći telekom operater HT ulazi u novi segment pružanja informacija, te je tako nastala i nova usluga Poslovni monitor ( https://pmonitor.tportal.hr/ ) za poslovne i privatne korisnike. Njegovim korištenjem poslovni korisnici mogu provjeriti poslovanje sadašnjih ili budućih poslovnih partnera ili konkurenata, doznati s kim su povezani, pratiti trendove poslovanja', ističu iz HT-a. Privatni korisnici, pak, mogu provjeriti poslovne informacije pri zapošljavanju, pri kupovini određenih proizvoda ili usluga. Cilj portala je pomoći korisnicima da donesu ispravne i sigurnije poslovne odluke, smanje poslovne rizike, te povećaju prodaju i/ili kupnju, tvrde u HT-u.

Portal se sastoji od Poslovnih tražilica Hrvatska (informacije o rukovodstvu određenih subjekata, o transakcijskim računima, rejting, stanje i trend poslovanja, financijski izvještaji, izvještaji za pet posljednjih godina, koeficijenti-informacije o likvidnosti, solventnosti...) te Regija (sastoji se od podatka za Hrvatsku, BiH, Srbiju te Sloveniju, a sadrži istu vrstu podataka kao i Poslovna tražilica Hrvatska).

Poslovne tražilice sastoje se od javno dostupnih podataka. Podaci se ažuriraju ovisno o vrsti, većina podataka ažurira se dnevno, dok se financijski podaci ažuriraju jednom godišnje. Razlika u odnosu na postojeće davatelje sličnih usluga su dnevna pretplata za korištenje tražilica, ujedno i novost na tržištu, godišnja pretplata plativa u 12 mjesečnih obroka te podaci za Regiju (Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovenija).

HT jedini na tržištu nudi dnevnu pretplatu za korištenje tražilica (što je ujedno novost na tržištu), godišnju pretplatu plativu u 12 mjesečnih obroka, podatke za regiju i mogućnost da se po svakoj licenci dnevno može pregledati 150 poslovnih subjekata, zaključuju u HT-u.URL članka HT predstavio tražilicu za financijske podatke - Poslovni monitor