HT ispod očekivanja analitičara Erste banke

Ciljana cijena dionice najjačeg domaćeg telekom operatera HT-a prema procjenama analitičara Erste banke je 234 kune što je više od posljednje zaključne cijene na Zagrebačkoj burzi.

Iako su rezultati HT-a za Erste analitičare ispod njihovih očekivanja za posljednji prošlogodišnji kvartal, kako ističe Vera Sutedja analitičarka Erste Grupe zadužena za telekomunikacijsko tržište i očekivana dividenda ispod je očekivanja.

Ona je očekivala da će isplata dividende biti na razini 21,9 kuna, no prema HT-ovom izvješću predložena je dividenda manja od one isplaćene za 2011. i trebala bi iznositi 20,5 kuna po dionici.

U Erste banci se slažu s procjenama kompanije o očekivanjima za 2013. godinu kada će biti nastavljeni teški uvjeti poslovanja zbog opće gospodarske krize, smanjenja prihoda, ali i dobiti. Ipak, kako se ističe, zbog strože kontrole troškova.

Uz to, zbog očekivanja da će neki segmenti prije svega vezani uz podatkovne usluge, internetsku televiziju nastaviti rasti što bi trebalo donijeti usporenje pada prihoda koji se očekuje i ove godine.URL članka HT ispod očekivanja analitičara Erste banke