Google se restrukturira, postaje dio grupacije Alphabet

Google Inc. prolazi kroz restrukturiranje i povodom toga zbit će se jedna ogromna promjena, djelovat će pod krovnom kompanijom naziva Alphabet Inc. Predsjednik uprave bit će Larry Page, potpredsjednik će biti suosnivač Googlea Sergej Brin, a kao predsjednik uprave Google imenovan je Sundar Pichai.

Možda zvuči komplicirano, ali zapravo se samo ime promijenilo jer Google, odnosno Alphabet, u budućnosti ne želi da ga se prepoznaje kroz ime tražilice, već da to bude šire. Dakle, pozicionirat će se na tržištu na jedan drugačiji način i sad se moraju brendirati. Pa tako više nećemo govoriti da je za YouTube zadužen Google već ćemo govoriti da je zadužen Alphabet. Ujedno, zadužen je i za Google, koji će odsad biti "samo" tražilica.

- Dugo smo vjerovali da kompanije mogu biti komforne čineći jednu te istu stvar, ali uz neke promjene. No na tržištu stvari više ne funkcioniraju na taj način, revolucionarne ideje otvaraju granice i da biste ostali relevantni morate malo izaći iz komforne zone. Trenutno naša kompanija posluje jako dobro, ali smatramo da ju možemo napraviti "čišćom" i odgovornijom. Zato stvaramo Alphabet! Uzbuđen sam što ću mu biti na čelu sa svojim partnerom Sergejem - napisao je na svom blogu (http://www.cnet.com/news/googles-larry-page-explains-the-new-alphabet/) Larry Page i naveo ciljeve:

- Završit ćemo sve ambiciozne stvari koje smo krenuli raditi, postavit ćemo dugoročne ciljeve, pomoći ćemo kompanijama s potencijalom da procvjetaju, investirat ćemo u sve što vidimo kao potencijalnu priliku za nešto novo i napredno, poboljšat ćemo se na svim razinama i biti transparentniji.

Ukratko, sve što Google radi trenutno, radit će i Alphabet, ali kroz novo ime žele okrenuti novu stranicu jer u budućnosti će se baviti automobilima, stanovanjem i detaljnije Internetom, pametnim telefonima, tabletima, računalima... Čest je to potez kod kompanija, ali ne tako čest kad je riječ o najvećima jer teško je nabrojati jednu koja je to učinila, posebno jer su Apple, Microsoft, IBM, Dell, Sony, Samsung i mnogi drugi pod istim imenom otkad su se profilirali.URL članka Google se restrukturira, postaje dio grupacije Alphabet