Google očekuje da će 20 posto njegovih zaposlenika ostati trajno raditi od doma

Google se polako priprema za kraj pandemije koronavirusa pa samim time uvodi novitete za zaposlenike. Koji bi u budućnosti trebali raditi na daljinu, bez obzira što bi se sve vratilo u “normalu”.

Konkretnije, planira se ostaviti u takvom načinu rada oko 20 posto zaposlenih, što je odluka proizašla iz svih saznanja koja su stigla tijekom ove krizne situacije. Zaposlenici su izrazili želju za fleksibilnijim radom, produktivniji su te općenito zadovoljniji.

Ne treba posebno napominjati da i Google na taj način štedi jer ne mora osiguravati radni prostor za tolik broj ljudi. Uz sve to, oko 60 posto od preostalih zaposlenika neće raditi svaki dan iz ureda već će se s liderom tima dogovoriti o načinu rada. Bit će to svojevrsni hibridni model u kojem bi se nekoliko dana radilo na daljinu, nekoliko iz ureda.

Preostalih 20 posto zaposlenih će raditi s različitih lokacija, za razliku od vremena prije pandemije, kad su svi imali jasno propisano mjesto gdje moraju dolaziti na posao i boraviti minimalno 40 sati tjedno. Nakon pandemije će biti moguće raditi s više lokacija. Barem za tih 20 posto zaposlenih...

Uz sve ovo, Google će moći testirati svoju platformu za kolaboraciju - Google Workspace. Naravno, svi zaposleni morat će je koristiti i ukoliko se pokaže uspješnom, moguće je da se rad na daljinu uvede kao glavno rješenje za većinu zaposlenika. Normalno, osim za one koji bi voljeli raditi iz ureda, u Googleu navode da će za njih uvijek imati razumijevanja.

Ukratko, u tehnološkom gigantu prepoznali su vrijednost koju donosi zadovoljni radnik. U konačnici je rezultat pozitivan u obostranom smislu. Možda to prepoznaju i ostali u srodnoj, ali i drugim industrijama, pa postanu fleksibilniji, barem u smislu osluškivanja onoga što njihovi zaposlenici žele. Sigurno bi im se vratilo na pozitivan način.URL članka Google očekuje da će 20 posto njegovih zaposlenika ostati trajno raditi od doma