CES 2022: Samsung najavio proširenje mjera održivosti u svojim proizvodima

Samsung je tijekom CES sajma u Las Vegasu objavio da proširuje mjere održivosti koje su uvedene u njegovim mobilnim i audioodjelima na uređaje i televizore kako bi proizvode učinio još ekološki prihvatljivijima.

To uključuje širenje reciklirane plastike u proizvodima i ambalaži, kao i udruživanje s kompanijama kao Patagonia kako bi se smanjio utjecaj mikroplastike na oceane i okoliš. To se tiče razinih proizvoda, od daljinskih upravljača za TV na solarni pogon do projekta pošumljavanja blockchaina koji je također najavljen tijekom sajma.

"Svake godine Samsung proda pola milijarde uređaja, a veličina koju imamo nosi odgovornost da sve promjene koje napravimo mogu uzrokovati trendove u cijeloj industriji. Milijuni svakodnevnih promjena mogu imati značajan utjecaj na naš planet", rekao je JH Han, voditelj Samsung Electronicsa.

Samsungova obećanja o održivosti dolaze u vrijeme kada su klimatske promjene postale ključno pitanje u mnogim industrijama, uključujući politiku, poslovanje i financije.

Kako bi nadoknadile te utjecaje, kompanije poput Microsofta, Googlea i Mete obvezale su se smanjiti, nadoknaditi ili čak preokrenuti upotrebu ugljika u uredima i podatkovnim centrima diljem svijeta. Apple je pak dodatno izradio robote za recikliranje, dizajnirane za spašavanje i ponovnu upotrebu dijelova s ​​uređaja koji se ne mogu popraviti, umjesto da ih šalju na odlagalište otpada. Reklamirao je i značajke kao što su reciklirani materijali za MacBookove, iMacove i iPhone modele, dok usput tjera dobavljače da usvoje takvu "zelenu" tehnologiju.

U konačnici, slično čini i Samsung jer da bi pomogao usmjeriti kompaniju na ekološki prihvatljiv put, udružio se s Patagonijom, sve s ciljem poboljšanja proizvodnje i smanjnjenja utjecaja mikroplastike na okoliš.

Ostala partnerstva proširit će Samsungov SmartThings Energy kako bi pomogli potrošačima u upravljanju korištenjem energije umreženih uređaja, pa čak i prelazak na isplativije dobavljače energije.

U konačnici, Samsung se nada eliminirati plastiku za jednokratnu upotrebu iz ambalaže pametnih telefona do 2025. Također, nada se da će do tada dobiti ponovno korištene materijale u svim kućanskim aparatima i mobilnim proizvodima.URL članka CES 2022: Samsung najavio proširenje mjera održivosti u svojim proizvodima