Asseco SEE najavljuje nove akvizicije u 2021.

Za ICTbusiness.info Igor Gržalja, predsjednik Uprave Asseco SEE Hrvatska otkriva kako su iznimno zadovoljni poslovanjem u 2020. godini, a za ovu godinu koja je tek počela očekuje nastavak rasta poslovanja ali i nove akvizicije koje bi trebale pomoći osnaživanju njihova postojećeg portfelja.

Što je po vama obilježilo 2020. godinu, koji su vaši ključni projekti i događaji?

2020. godinu obilježilo je puno izazova, no usudili bismo se reći da smo ih sve uspješno savladali. Imamo dosta projekata i događaja na koje smo ponosni.

Kao prvi primjer naveo bih pomoć HZZ-u, kojem smo tijekom lock-downa uskočili i u iznimno teškoj situaciji uspostavili kontakt centar za prihvat poziva i poruka vezano za objavljene potpore za poslodavce i zaposlenike bez naknade.

Od ostalih bi naveli kolaborativno omnichannel rješenje Live s brojnim naprednim funkcionalnostima za kontakt centre uspješno je implementirano u jednoj od najvećih banaka u Uzbekistanu. Implementacija je odrađena usred globalne pandemije, 100% na daljinu i to u samo 4 mjeseca.

Naš tim za 3D-Secure unaprijedio je autorizaciju mobilnih platnih transakcija za Credem banku, jednu od najvećih bankarskih grupacija u Italiji. Pomogli smo Addiko banci pokrenuti prvu potpuno digitalnu, virtualnu poslovnicu u Hrvatskoj s komponentama Live produkta.  Na ovaj način Addiko klijenti i ne-klijenti mogu napraviti u potpunosti digitalni onboarding i aplicirati za kredit.

ASEE Hrvatska prepoznata je kao AI early adopter od strane Hrvatske AI udruge. Naš internacionalni tim unaprijedio je sigurnost i digitalno korisničko iskustvo u tri nigerijske banke pomoću SxS i Mobile Token produkata. Također, zajedničkim smo snagama s Assecom PST ostvarili, za sada, naš najudaljeniji projekt za SxS - u Istočnom Timoru.

Zajedno s poslovnim timom UniCredit-a, ASEE Hrvatska uspješno je objavio sedmu, završnu implementaciju Adaptive Elements platforme za UniCredit Grupu u okviru projekta Mobile First 2.0. Ova implementacija klijentima banaka donosi vrhunsko korisničko iskustvo i najvišu razinu sigurnosti. Payten Hrvatska, dio Asseco Grupe kupio je tvrtke  Remaris IPS i Gastrobit Grc Grupu te obogatio svoj portfelj integriranih rješenja i usluga u svim segmentima plaćanja.

Kakva je bila 2020. godina kada je riječ o poslovanju?

Što se tiče poslovanja, iznimno smo zadovoljni što predviđamo rast i usred ove teške godine. Točnije, očekujemo dvoznamenkasti rast prihoda od prodaje, operativne dobiti te neto profitabilnosti.

Kakvom očekujete slijedeću godinu? Koje tehnologije i rješenja korisnici očekuju?

Naredno razdoblje obilježiti će eksplozija broja digitalnih usluga, otvorenost organizacija digitalnim integracijama, razmjene digitalnih identiteta, prikupljanja ogromne količine individualnih podataka i značajnije korištenje umjetne inteligencije.

U ovoj godini očekujemo nastavak stabilne suradnje s postojećim klijentima, nastavak rasta našeg poslovanja, prije svega na internacionalnim tržištima, gradeći odnose s novim klijentima.

Uz to očekujemo nove akvizicije koje će pomoći u upotpunjavanju našeg solutions portfelja. Želja nam je kapitalizirati na aktivnostima koje smo poduzeli ove godine u domeni organizacije unutar tvrtke - svakako ćemo nastaviti s kreiranjem pozitivnog okruženja za naše djelatnike, kojima dodatno razrađujemo fleksibilan Work from Home način rada koji će ostati na snazi i nakon COVID-a.

Kod strateških klijenata u financijskom sektoru pozorno ćemo slušati njihove potrebe i postajati integralni dio njihovog poslovanja u domeni omnichannel bankarstva, a posebno mobilnog bankarstva koji postaje primat u digitalnim kanalima banaka.

Također, bit ćemo otvoreni za suradnje s Fintech/Startup sektorom i inovativnim članovima Asseco grupacije, kako bi naši klijenti mogli postići bolje rezultate koristeći različite tehnologije (primjerice Artificial Intelligence). Na taj ćemo način omogućiti bolju sigurnost, pouzdanost i inovativnost svojih produkata.

Također, naši zaposlenici i dalje će raditi u internacionalnom okruženju i na internacionalnim projektima koji im omogućuju razvoj vještina i znanja koja nije moguće razviti u tvrtki koja posluje isključivo lokalno.URL članka Asseco SEE najavljuje nove akvizicije u 2021.